Όλαφ Σολτς: Κρίσιμης σημασίας η προστασία των αμάχων στη Γάζα

Όλαφ Σολτς: Κρίσιμης σημασίας η προστασία των αμάχων στη Γάζα

Ο Γερμανός καγκολάριος χαιρέτισε επίσης το γεγονός ότι επιτράπηκε να περάσουν στην Αίγυπτο ασθενοφόρα που μεταφέρουν τραυματισμένους Παλαιστίνιους

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς είπε σήμερα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε αυτούς τους ανθρώπους είναι κρίσιμης σημασίας.

Ο Σολτς επανέλαβε «την ακατάλυτη αλληλεγγύη της Γερμανίας στο Ισραήλ», όπως ανέφερε το γραφείο του στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών. Υπογράμμισε επίσης ότι είναι σημαντική η προστασία των αμάχων και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό της Γάζας.

Η συνομιλία αυτή έγινε μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 47 άνθρωποι. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, σε νέο, σημερινό βομβαρδισμό, σκοτώθηκαν «δεκάδες» άνθρωποι στον ίδιο καταυλισμό, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Σολτς χαιρέτισε επίσης το γεγονός ότι επιτράπηκε να περάσουν στην Αίγυπτο ασθενοφόρα που μεταφέρουν τραυματισμένους Παλαιστίνιους. Πρόσθεσε ότι συμφώνησε με τον Νετανιάχου «να εργαστούν από κοινού ώστε να μην επεκταθεί η σύγκρουση αυτή».