Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν θα υπάρξει ούτε ασφάλεια, ούτε σταθερότητα στην περιοχή και στο εξωτερικό»

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν θα υπάρξει ούτε ασφάλεια, ούτε σταθερότητα στην περιοχή και στο εξωτερικό»

Ο ηγέτης της Χαμάς καλεί τον κόσμο από την ασφάλεια του Κατάρ να συνεχίσει να διαδηλώνει, ιδιαίτερα στη Δύση και εξαπολύει νέες απειλές

Ο ηγέτης της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς δήλωσε σήμερα, ότι οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, υποβάλλονται στον ίδιο "θάνατο και τον όλεθρο" που έχουν αντιμετωπίσει οι Παλαιστίνιοι.

Η Χαμάς έχει πει στους μεσολαβητές, πως η "σφαγή" πρέπει να σταματήσει και κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει να διαδηλώνει, ιδιαίτερα στη Δύση, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση σε όσους λαμβάνουν αποφάσεις, είπε ο Ισμαήλ Χανίγια σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα. Ο επικεφαλής της Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ, ότι διαπράττει "σφαγές" στη Γάζα, προκειμένου να καλύψει τις "αποτυχίες" του και είπε πως στην περιοχή δεν θα υπάρξει σταθερότητα, αν οι Παλαιστίνιοι δεν αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους.

"Λέμε στον εχθρό (...) πως οι προσπάθειές σας να καλύψετε τις αποτυχίες σας, δεν θα σας γλιτώσουν από μια ηχηρή ήττα", είπε ο Χανίγια από το Κατάρ, σε ένα μήνυμα που μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς. "Δεν θα υπάρξει ούτε ασφάλεια, ούτε σταθερότητα στην περιοχή και στο εξωτερικό, αν τα δικαιώματα του λαού μας στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και την επιστροφή δεν υλοποιηθούν", πρόσθεσε.

Νέο ισραηλινό πλήγμα κατά του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια

Στο μεταξύ, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Γάζα ανακοίνωσε, ότι ο ισραηλινός στρατός χτύπησε εκ νέου σήμερα τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου αρκετές δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό που έγινε χθες, Τρίτη. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού εδάφους, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, δήλωσε ότι αυτός ο νέος βομβαρδισμός "σκότωσε ολόκληρες οικογένειες".

Παρότι κανένας απολογισμός από ανεξάρτητη πηγή δεν είναι δυνατός επί του παρόντος, το πλήγμα προκάλεσε τεράστια καταστροφή στον καταυλισμό, όπου αρκετά κτίρια καταστράφηκαν, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το AFPTV, η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου.