Σκληρές δηλώσεις Ερντογάν: «Το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εδώ και 25 μέρες»

Σκληρές δηλώσεις Ερντογάν: «Το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εδώ και 25 μέρες»

«Παλεύουμε για να σταματήσει η σύγκρουση»

Σκληρή ρητορική κατά του Ισραήλ χρησιμοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμά του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου. «Πιστεύουμε ότι το Ισραήλ έχει χάσει τα λογικά του και δρα σαν συμμορία, πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο ίδιος τόνισε ότι «8.500 Παλαιστίνιοι έγιναν μάρτυρες ως αποτέλεσμα των επιθέσεων των Ισραηλινών σε αμάχους. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότερα από 1000 πτώματα είναι ακόμα θαμμένα στα συντρίμμια. Οι κάτοικοι της Γάζας που ζουν χωρίς ηλεκτρικό, ρεύμα, καύσιμα και φαγητό εδώ και 3 εβδομάδες έχουν καταδικαστεί από την πείνα και τους βομβαρδισμούς.

Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των καταπιεσμένων αθώων ανθρώπων της Γάζας με κάθε τρόπο. Παλεύουμε για να σταματήσει η σύγκρουση. Έχουμε δηλώσει την ευαισθησία της χώρας μας, η οποία αποτελεί προστάτη των καταπιεσμένων και των θυμάτων.

Η Δύση απέτυχε και πάλι σε αυτήν την ανθρωπιστική τραγωδία. Γυναίκες και παιδιά πεθαίνουν, νοσοκομεία βομβαρδίζονται. Όσοι σήμερα μένουν σιωπηλοί για τους θανάτους σήμερα, δεν έχει αξία τι θα πουν αύριο».