Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Σφοδρές μάχες στη Λωρίδα της Γάζας – Το Ισραήλ λέει ότι «έπληξε» 300 στόχους της Χαμάς

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Σφοδρές μάχες στη Λωρίδα της Γάζας – Το Ισραήλ λέει ότι «έπληξε» 300 στόχους της Χαμάς

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τα Ισραηλινά στρατεύματα να έχουν εισχωρήσει 5 χλμ. μέσα στον παλαιστινιακό θύλακα

Ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε, ότι τις τελευταίες ώρες δυνάμεις του έχουν εμπλακεί σε «σκληρές μάχες εναντίον τρομοκρατών της Χαμάς βαθιά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας».

Ακόμη ανακοίνωσε, ότι οι επίγειες και αεροπορικές δυνάμεις έπληξαν αρκετές θέσεις της Χαμάς και θέσεις κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων. Σύμφωνα με τις IDF, o στρατός «έχει σκοτώσει δεκάδες τρομοκράτες» στις σημερινές συγκρούσεις, ενώ κατάσχεσε και οπλισμό. Οι IDF μοιράστηκαν νέα πλάνα που δείχνουν στρατεύματα που επιχειρούν στη Γάζα, καθώς και μερικά από τα πρόσφατα πλήγματα.

Η χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού μέσα στη Γάζα συνεχίζεται, με τις δυνάμεις των IDF να προωθούνται συνεχώς, παράλληλα με το «σφυροκόπημα» εναντίον θέσεων της Χαμάς. Από τον IDF έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα και φωτογραφίες από τη χερσαία επιχείρηση, στα οποία φαίνονται στρατιώτες και τανκς να έχουν μπει στον αστικό ιστό της Γάζας. Στο βίντεο φαίνονται οι ισοπεδωμένες και έρημες γειτονιές. Άρματα μάχης περνούν πάνω από τα ερείπια, ενώ ένας Ισραηλινός σταρτιώτης καρφώνει ένα παράθυρο, μέσα σε ένα κατεστραμμένο κτίσμα.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν, ότι οι δυνάμεις της σκότωσαν «πολλούς» τρομοκράτες της Χαμάς κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων χθεσινών χερσαίων επιχειρήσεων, καθώς και ότι χτύπησαν περίπου 300 στόχους της οργάνωσης. Την ίδια ώρα, οι New York Times δημοσίευσαν δορυφορικές εικόνες, που δείχνουν ότι τα ισραηλινά στρατεύματα να έχουν εισχωρήσει 5 χλμ. μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, φτάνοντας σε αστικές περιοχές στα περίχωρα της Γάζας.