Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Άγριες μάχες στη Γάζα ανάμεσα στον Ισραηλινό στρατό και μέλη της Χαμάς

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Άγριες μάχες στη Γάζα ανάμεσα στον Ισραηλινό στρατό και μέλη της Χαμάς

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, άντρες της Χαμάς βγήκαν από τα τούνελ και επιτέθηκαν με βαρύ οπλισμό

Πολύ άγριες μάχες γίνονται αυτή την ώρα ανάμεσα στον Ισραηλινό στρατό και μέλη της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Γάζας, σύμφωνα με αναφορές στα ισραηλινά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από τον ισραηλινό στρατό, μέλη της Χαμάς βγήκαν από τούνελ στην περιοχή και επιτέθηκαν με βαρύ οπλισμό, με στόχο να «σπάσουν» τις θέσεις που έχουν καταλάβει στο έδαφος της Γάζας.

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανέφεραν ότι συνεχίζουν τις «χερσαίες επιχειρήσεις στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας» και ότι συγκρούστηκαν με ενόπλους της Χαμάς εντός της Γάζας, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον στρατιωτών.

«Τρομοκράτες που πυροβόλησαν εναντίον [ισραηλινών] στρατιωτών, σκοτώθηκαν, καθώς και τρομοκράτες που εντοπίστηκαν στην ακτογραμμή στη Λωρίδα της Γάζας κοντά στην περιοχή Ζικίμ» στο νότιο Ισραήλ, ανέφεραν.

Τι λέει η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς 

«Σφοδρές μάχες» είναι σε εξέλιξη στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας μεταξύ μαχητών της Χαμάς και των ισραηλινών δυνάμεων, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή οργάνωση.

«Οι μαχητές μας αυτή τη στιγμή δίνουν σφοδρή μάχη με αυτόματα και αντιαρματικά όπλα, με τις κατοχικές δυνάμεις που πραγματοποίησαν επιδρομή στη βορειοδυτική Γάζα», ανέφερε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, στην ανακοίνωσή της.

Λίγο νωρίτερα οι Ταξιαρχίες ανέφεραν ότι εκτόξευσαν «βλήματα όλμων και ρουκέτες» εναντίον στρατιωτικής ισραηλινής θέσης στο Ερέζ, την κυριότερη μεθοριακή διάβαση μεταξύ Ισραήλ και Γάζας, η οποία παραμένει κλειστή από το ξέσπασμα του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου.