Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Διάγγελμα Νετανιάχου – «Η χερσαία εισβολή θα γίνει, παρά τις καθυστερήσεις»

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Διάγγελμα Νετανιάχου – «Η χερσαία εισβολή θα γίνει, παρά τις καθυστερήσεις»

«Το Ισραήλ δεν θα μοιραστεί το πότε και πώς» - «Ζωντανοί νεκροί» τα μέλη της Χαμάς

Διάγγελμα στο Ισραηλινό έθνος απηύθυνε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τη συνεδρίαση του Ισραηλινού πολεμικού συμβουλίου.

«Η χερσαία εισβολή θα πραγματοποιηθεί, παρά τις καθυστερήσεις» τόνισε και υποστήριξε ότι τα μέλη της Χαμάς είναι «ζωντανοί νεκροί». «Το Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση, αλλά δεν θα μοιραστεί το πότε και πώς» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι «είμαστε στο αποκορύφωμα ενός αγώνα για την ύπαρξή μας» και τόνισε, ότι οι δύο στόχοι είναι η καταστροφή της Χαμάς και η επιστροφή των ομήρων.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επεσήμανε, ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των χερσαίων εισβολών. «Η Χαμάς/ ISIS θα καταβάλει όλο το τίμημα» δεσμεύτηκε και κάλεσε ξανά τους κατοίκους της Γάζας να κατευθυνθούν προς το νότο του παλαιστινιακού θύλακα. Ο Νετανιάχου δήλωσε, ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες στηρίζουν το Ισραήλ και ότι πλέον καταλαβαίνουν, ότι «η Χαμάς είναι το ISIS και το ISIS είναι η Χαμάς».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης σε τυχόν ευθύνες του για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, λέγοντας ότι «όλοι θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις για την καταστροφή, το ίδιο και εγώ μετά τον πόλεμο». Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα ορίσει επίσημες ημέρες πένθους σε ολόκληρη τη χώρα, σε ανάμνηση της 7ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο Νετανιάχου.