Οι Ισραηλινοί εξόντωσαν ανώτατο διοικητή της Χαμάς

Οι Ισραηλινοί εξόντωσαν ανώτατο διοικητή της Χαμάς

700 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες

Περισσότεροι από 700 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι έπληξε 400 «τρομοκρατικούς στόχους» και σκότωσε αρκετούς διοικητές της Χαμάς την ίδια περίοδο. Δήλωσε επίσης ότι δεν θα μειώσει τις επιθέσεις της παρά την απελευθέρωση άλλων δύο ομήρων από τη Χαμάς.

Εν τω μεταξύ, οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες του ΟΗΕ ζήτησαν διαρκή και ασφαλή πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, προειδοποιώντας ότι έχουν «γονατίσει», μεταδίδει το BBC.

O στρατός του Ισραήλ και η Σιν Μπετ (υπηρεσία κρατικής ασφάλειας) ανακοίνωσε πως στόχος ήταν η «εξουδετέρωση» του διοικητή του τάγματος του βόρειου τομέα της Χαμάς στο Χαν Γιουνίς, ο οποίος «πραγματοποιούσε επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και αμάχων».

 

 

Πριν λίγη ώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Ισραήλ, o Taysir Mubasher έπεσε νεκρός.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Taysir Mubasher βρισκόταν κοντά σε ανώτερα στελέχη της οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους, Mohammed Deif, κατείχε διάφορες θέσεις στο σύστημα παραγωγής πυρομαχικών και διετέλεσε διοικητής της ναυτικής δύναμης της οργάνωσης. Σκοτώθηκε μετά από στοιχεία που αξιοποίησαν οι Σιν Μπετ και το αρμόδιο τμήμα πληροφοριών των IDF.