Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ξεπέρασαν τους 5.500 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας – «Το νοσοκομείο στη Γάζα δεν επλήγη από ισραηλινό πύραυλο» σύμφωνα με τον Ιταλό ΥΠΕΞ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ξεπέρασαν τους 5.500 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας – «Το νοσοκομείο στη Γάζα δεν επλήγη από ισραηλινό πύραυλο» σύμφωνα με τον Ιταλό ΥΠΕΞ

2.360 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τη Χαμάς

Η διαβεβαίωση του Ισραήλ ότι δεν βρίσκεται πίσω από την έκρηξη στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί, την περασμένη εβδομάδα στην Πόλη της Γάζας, αληθεύει, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ για την έκρηξη στο νοσοκομείο, που οδήγησε σε οργισμένες διαμαρτυρίες σε πολλά μέρη του ισλαμικού κόσμου.

«Μου φαίνεται πως η κοινή λογική έχει πρυτανεύσει μέχρι τώρα στο Ισραήλ», δήλωσε ο Ταγιάνι στον τηλεοπτικό σταθμό SkyTg24.

«Η αντίδραση στη δειλή επίθεση που υπέστησαν υπήρξε αναλογική. Μέχρι στιγμής έχουν πλήξει μόνο εγκαταστάσεις της Χαμάς. Ακόμη και ο πύραυλος που έπληξε ένα νοσοκομείο στη Γάζα, ο οποίος είχε αρχικά αποδοθεί στο Ισραήλ, δεν ήταν ισραηλινός πύραυλος. Έπεσε στο χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου και προκάλεσε περίπου 50 θανάτους, όχι τους 500 που είχαν αναφερθεί. Πρέπει να εμποδίσουμε την προπαγάνδα να διαδραματίσει αρνητικό ρόλο εξάπτοντας τις αραβικές μάζες», πρόσθεσε.

«Σε 5.791 ανέρχονται οι νεκροί  εκ των οποίων 2.360 παιδιά»

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 5.791 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 7 Οκτωβρίου και την έναρξη των ισραηλινών πληγμάτων στη Λωρίδα της Γάζας.

Μεταξύ των νεκρών αυτών βρίσκονται 2.360 παιδιά, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνοντας ότι μόνον το προηγούμενο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 704 Παλαιστίνιοι.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε συνολικά 16.297, κατέληξε.