Θρίλερ με τους ομήρους στη Γάζα: Μόνο δύο απελευθερώνει η Χαμάς – Για 50 άτομα μεταδίδουν τα ισραηλινά ΜΜΕ

Θρίλερ με τους ομήρους στη Γάζα: Μόνο δύο απελευθερώνει η Χαμάς – Για 50 άτομα μεταδίδουν τα ισραηλινά ΜΜΕ

Από στιγμή σε στιγμή η συμφωνία ανάμεσα σε Κατάρ και ΗΠΑ - Την απελευθέρωση μόλις δύο ομήρων ανακοίνωσε η Χαμάς - Το Ισραήλ δεν συνεργάζεται στην επιχείρηση

Νέες εξελίξεις υπάρχουν για την αναμενόμενη απελευθέρωση τουλάχιστον 50 ομήρων από τη Χαμάς και όπως μεταδίδουν ισραηλινά Μέσα Ενημέωσης μέλη του Ερυθρού Σταυρού μεταβαίνουν στα σύνορα με τη Γάζα, προκειμένου να ποραλάβουν τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους,

Την είδηση μετέδωσε το i24 News, το οποίο αναφέρει ότι η αποστολή του Ερυθρού Σταυρού βρίσκεται καθ' οδόν.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ισραηλινό Μέσο, η μεταφορά των 50 ομήρων θα γίνει στην περιοχή Khan Yunis στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Εάν δεν προκύψουν νέα εμπόδια, αναμένεται να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες ώρες.

Στο πλαίσιο των συνεννοήσεων και προκειμένου να επιτραπεί στο προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού να φτάσει με ασφάλεια στην περιοχή, οι πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα τις τελευταίες ώρες.

Νωρίτερα, το Channel 12 είχε μεταδόσει ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε Κατάρ και ΗΠΑ για την απελευθέρωση από τη Χαμάς ενός αριθμού ομήρων με διπλή υπηκοότητα και αναζητείται ο τρόπος και το σημείο που θα υλοποιηθεί η συμφωνία.

Κυβερνητικές πηγές από το Ισραήλ, πάντως, ανέφεραν ότι δεν συνεργάζονται σε επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων με διπλή υπηκοότητα, κάνοντας λόγο για «επιλογή». Ωστόσο, δεν διαψεύστηκαν οι εξελίξεις στη διαδικασία.

Η Χαμάς ανακοίνωσε την απελευθέρωση δύο ομήρων

Ωστόσο, από την Χαμάς δεν ανακοινώθηκε ένας τέτοιος αριθμός, αλλά απελευθέρωση άλλων δύο ομήρων ανακοίνωσε απόψε εκπρόσωπος της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

Ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ανέφερε πως αποφασίστηκε η απελευθέρωση δύο ομήρων ως κίνηση καλής θέλησης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει Κατάρ και Αίγυπτος για την αποκλιμάκωση της κρίσης, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Δύο ηλικιωμένες άφησε η Χαμάς

Το Al Jazeera κατονομάζει τους απελευθερωθέντες ομήρους ως Νουρίτ Ιτσχάκ και Γιοχεβέντ Λίβσιτς, επικαλούμενο ανάρτηση των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ στην πλατφόρμα Telegram. Το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 μεταδίδει πως πρόκειται για την 79χρονη Νουρίτ Κούπερ και την 85χρονη Γιοχεβέντ Λίβσιτς, που είχαν απαχθεί από το κιμπούτς Νιρ Οζ και οι σύζυγοί τους παραμένουν σε ομηρία.