Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Νέες απειλές από το Ιράν – Για «θανατηφόρα» χερσαία επίθεση στη Γάζα προειδοποιεί το Ισραήλ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Νέες απειλές από το Ιράν – Για «θανατηφόρα» χερσαία επίθεση στη Γάζα προειδοποιεί το Ισραήλ

«Αν χρειαστεί, θα χτυπήσουμε χωρίς δισταγμό με πυραύλους τη Χάιφα», δήλωσε ο υπαρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης

Ευθείες απειλές εναντίον του Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα 23 Οκτωβρίου ο υπαρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, υποστηρίζοντας πως «αν χρειαστεί, δεν θα διστάσουμε να χτυπήσουμε με πυραύλους την πόλη Χάιφα» στο Ισραήλ.

O Αλί Φαντανί έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στο Τελ Αβίν και την Ουάσινγκτον, λέγοντας: «Αν είναι απαραίτητο και δοθεί η εντολή, το Ιράν θα χτυπήσει τη βόρεια πόλη του Ισραήλ (σ.σ. τη Χάιφα), χωρίς κανένα δισταγμό». Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, ο υπαρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης τόνισε επίσης, ότι οι Ισραηλίνοι λένε ψέματα για την αποτελεσματικότητα του Iron Dome, υποστηρίζοντας ότι υπολογίζεται στο 30% και όχι στα υψηλά ποσοστά που υποστηρίζει το Τελ Αβίβ.

«Οι ΗΠΑ δημιούργησαν το Ισραήλ για τη δική της ασφάλεια. Αν αισθανθεί ανασφαλής, πολύ εύκολα θα το θυσιάσει (σ.σ. το Ισραήλ)», πρόσθεσε ο Φαντανίαπευθυνόμενος στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Φαντανί αναφέρεται σε πιθανή σύγκρουση. Την περασμένη εβδομάδα δήλωσε, ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει ένα ακόμη κύμα επίθεσης από το μέτωπο της αντίστασης, εάν οι «φρικαλεότητες» στη Γάζα δεν σταματήσουν.

«Θα είναι μια συνδυασμένη επίθεση από ξηρά, θάλασσα και αέρα»

Μια «θανατηφόρα» χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας δεσμεύτηκε από την πλευρά του, ότι θα πραγματοποιήσει το Ισραήλ, ο υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ. Σε περιοδεία κοντά στην ακτογραμμή της Γάζας στο ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό, ο Γκάλαντ είπε στις δυνάμεις, ότι θα πρέπει «να παραμείνουν προετοιμασμένες για την επίθεση γιατί θα έρθει». «Ετοιμαζόμαστε ενδελεχώς. Θα είναι μια θανατηφόρα επίθεση. Θα είναι μια συνδυασμένη επίθεση από ξηρά, θάλασσα και αέρα», είπε ο ίδιος. «Κάντε τη δουλειά σας ετοιμαστείτε, θα αναπτυχθούμε», πρόσθεσε ο Γκάλαντ.

Η δήλωση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας δόθηκε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τους Times of Israel, καθώς εκφράζονται παράπονα από την πλευρά του στρατού για την καθυστέρηση της έναρξης της επίθεσης, αναφέροντας ότι οι στρατιώτες δεν μπορούσαν να παραμείνουν στα σύνορα σε πλήρη ετοιμότητα επ' αόριστον.