Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Η στρατιωτική λογική λέει ότι όταν θες να μπεις κάπου, δεν μπορείς να το βομβαρδίζεις»

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Η στρατιωτική λογική λέει ότι όταν θες να μπεις κάπου, δεν μπορείς να το βομβαρδίζεις»

Τι συμβαίνει με την προαναγγελθείσα χερσαία επέμβαση στη Γάζα

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς και ο τραγικός κατάλογος των νεκρών διαρκώς μεγαλώνει. Ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Κρασσάς, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό, στον πόλεμό του με τη Χαμάς.

«Δεν ξέρει κανείς πότε θα ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση και η στρατιωτική λογική λέει ότι όταν θες να μπεις κάπου, δεν μπορείς να το βομβαρδίζεις, γιατί δημιουργείς προβλήματα και στον εαυτό σου. Αυτοί οι συνέχεις βομβαρδισμοί στη Γάζα, δείχνουν πως το Ισραήλ δεν θα κάνει επιδρομή σε αυτά τα μέρη που βομβαρδίζονται και τα τμήματα τα πεζοπόρα είναι εύκολο να κινηθούν.

Κατά την άποψή μου θα πάει με μικρά τμήματα, με ελικόπτερα, ενδεχομένως να εισβάλει και από τη θάλασσα και να χρησιμοποιήσει και μεθόδους που μπορείς να μας εκπλήξουν. Μπορεί να χρησιμοποιήσει και δικά του τούνελ από το Ισραήλ για να μπει μέσα στην περιοχή της Γάζας», είπε αρχικά.

«Λένε ότι τα τούνελ της Γάζας είναι πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα. Σε αυτή τη δυσκολία έχει προστεθεί και η δυσκολία των ομήρων, διότι αν «στριμωχτεί» η Χαμάς, θα πρέπει να τους εκτελέσει.

Αυτό που θα καθυστερήσει ενδεχομένως την επιχείρηση είναι οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων ειδικά των Αμερικάνων και αυτή η κίνηση με την απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων είναι μια κίνηση καλής θέλησης που σημαίνει ότι στο παρασκήνιο γίνονται πολλές συνομιλίες για πολλούς σκοπούς», σχολίασε ο κ. Κρασσάς.