Αυστηρό μήνυμα Μπλίνκεν στο Ιράν: Υποστηρίζετε οργανώσεις που δημιουργούν δυναμική κλιμάκωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Αυστηρό μήνυμα Μπλίνκεν στο Ιράν: Υποστηρίζετε οργανώσεις που δημιουργούν δυναμική κλιμάκωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή

«Σε περίπτωση που τραβήξει το σχοινί τότε οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα απαντήσουν»

Ότι η Ουάσινγκτον διαβλέπει μία δυναμική κλιμάκωσης στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή, κυρίως εξαιτίας των ενεργειών του Ιράν και των οργανώσεων τις οποίες υποστηρίζει, στην ευρύτερη περιοχή, δήλωσε σήμερα Κυριακή (22/10) ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Οι ΗΠΑ δεν επιζητούν την κλιμάκωση, δήλωσε ο Μπλίνκεν στη διάρκεια μιας συνέντευξης του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι περισσότεροι όμηροι θα απελευθερωθούν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Όπως, προειδοποίησε, σε περίπτωση που το Ιράν τραβήξει το σχοινί τότε οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα απαντήσουν, αν χρειαστεί. Δεν θέλουμε να δούμε τις δυνάμεις να βρίσκονται σε κίνδυνο ή να ανοίγουν πυρ, όμως αν κληθούν να το κάνουν, θα το κάνουν, είμαστε έτοιμοι, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου, αν οι ΗΠΑ προσπαθούν να καθυστερήσουν την χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, ώστε να προχωρήσει η διαπραγμάτευση για τους ομήρους, ο αμερικανός υπουργός, δήλωσε πως καμία χώρα δεν μπορεί να μην καταδικάσει την επίθεση που δέχθηκε το Ισράηλ από τη Χαμάς και υποστήριξε ότι το Ισραήλ έχει δικαιώμα στην αυτοάμυνα. Εχουμε τακτική επικοινωνία με το Ισραήλ πρόσθεσε και είπε πως η Ουάσινγκτον συνομιλεί καθημερινά με διάφορες πλευρές για τους ομήρους και την απελευθέρωση τους ενώ ο πρωταρχικός στόχος είναι να επιστρέψουν σπίτι τους σώοι όσοι κρατούνται όμηροι.