Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα «με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες» – Νεκροί 18 χριστιανοί Παλαιστίνιοι στην εκκλησία που χτυπήθηκε

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα «με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες» – Νεκροί 18 χριστιανοί Παλαιστίνιοι στην εκκλησία που χτυπήθηκε

Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε την Παρασκευή ότι η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ πλήττει τη Λωρίδα της Γάζας «με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες», προσθέτοντας ότι ο στρατός προετοιμάζεται για τα επόμενα στάδια της μάχης. Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με τα στοιχεία του στρατού, αλλά ο αριθμός αναμένεται να αλλάξει καθώς ταυτοποιούνται οι σοροί, δήλωσε ο Χαγκάρι.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Πενταγώνου ότι ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε τρεις πυραύλους κρουζ και πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από μαχητές των Χούτι στην Υεμένη και είπε ότι αυτό αποτελεί απόδειξη των δυνατοτήτων των ΗΠΑ.

Πρόσθεσε ότι η αεράμυνα του Ισραήλ «είναι ομοίως προετοιμασμένη για απειλές αυτού του τύπου».

Νεκροί «18 χριστιανοί Παλαιστίνιοι» από τον βομβαρδισμό σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Γάζα, λέει η Χαμάς

Ελληνορθόδοξη εκκλησία στην πόλη της Γάζας, όπου είχαν καταφύγει εκατοντάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, επλήγη στη διάρκεια της νύκτας από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ανακοίνωσε το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ και αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Χαμάς. Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς επεσήμανε ότι 18 χριστιανοί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την επιδρομή, ενώ Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι τουλάχιστον 500 άνθρωποι — μουσουλμάνοι και χριστιανοί- είχαν αναζητήσει καταφύγιο στην εκκλησία.

Το Πατριαρχείο προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει απολογισμό νεκρών.

 

 

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το ισραηλινό πλήγμα έμοιαζε να έχει στόχο χώρο κοντά στην εκκλησία, στην οποία έχουν αναζητήσει καταφύγιο πολλοί κάτοικοι της πόλης της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε σήμερα ότι χθες διεξήγαγε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή.

«Νωρίτερα σήμερα (σ.σ. χθες, Πέμπτη) μαχητικά αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού επιτέθηκαν στο κέντρο διοίκησης και ελέγχου ενός τρομοκράτη της Χαμάς που είχε εμπλακεί στην εκτόξευση ρουκετών και οβίδων εναντίον του Ισραήλ», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

 

 

Το κέντρο αυτό «χρησίμευε για να εξαπολύονται επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και εκεί βρισκόταν τρομοκρατική υποδομή της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς», διευκρίνισε.