Η Citibank απέλυσε υπάλληλο για αντισημιτικά σχόλια: «Δεν απορώ που ο Χίτλερ ήθελε να τους ξεφορτωθεί όλους»

Η Citibank απέλυσε υπάλληλο για αντισημιτικά σχόλια: «Δεν απορώ που ο Χίτλερ ήθελε να τους ξεφορτωθεί όλους»

«Καταδικάζουμε τον αντισημιτισμό και κάθε ρητορική μίσους και δεν ανεχόμαστε τέτοιους ανθρώπους»

Ο κορυφαίος τραπεζικός Όμιλος Citi προχώρησε στην απόλυση μιας υπαλλήλου του η οποία πήρε θέση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, για τον πόλεμο στο Ισραήλ γράφοντας ουσιαστικά πως υποστηρίζει τις πράξεις του Χίτλερ να αφανίσει τους Εβραίους.

«Δεν απορώ που ο Χίτλερ ήθελε να τους ξεφορτωθεί όλους» προσθέτοντας και ένα emoji με χαμογελαστό πρόσωπο. Μετά από αυτή την ανάρτηση η Nozima Husainova είδε την πόρτα της εξόδου από την εταιρεία και πλέον έχει κατέβει η ανάρτηση.

Η τραπεζική υπάλληλος έκανε την συγκεκριμένη ανάρτηση, ως απάντηση σε μια ανάρτηση σχετικά με τη βομβιστική επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας, η οποία αρχικά αποδόθηκε στο Ισραήλ αλλά ακόμα εξετάζεται από ποια πλευρά προήλθαν οι ρουκέτες, που κόστισαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά.

 

 

Η τράπεζα επιβεβαίωσε στην The Post ότι η Husainova απολύθηκε μετά από αυτό το σχόλιο.

«Απολύσαμε το άτομο που έκανε το αποκρουστικό αντισημιτικό σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καταδικάζουμε τον αντισημιτισμό και κάθε ρητορική μίσους και δεν ανεχόμαστε τέτοιους ανθρώπους στην τράπεζά μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Citi.

Σύμφωνα με την (διαγραμμένη πλέον) σελίδα της Husainova στο LinkedIn, η 25χρονη αποφοίτησε από το CUNY Brooklyn College τον Ιούνιο του 2021 με πτυχίο στα χρηματοοικονομικά πριν βρει δουλειά στη Citi, έναν ρόλο για να «καλλιεργήσει τις σχέσεις με τους πελάτες για να δημιουργήσει πίστη και να βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων σε μεμονωμένους πελάτες-καταναλωτές».