Επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη

Επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη

Τουλάχιστον 73 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην περιοχή μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ

Επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, τη στιγμή που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 73 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τις ισραηλινές δυνάμεις ή από Ισραηλινούς εποίκους μετά τις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα που η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεσή της στο ισραηλινό έδαφος.

Το υπουργείο ανέφερε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν «σε επίθεση του κατακτητή (σ.σ. Ισραήλ) στον καταυλισμό προσφύγων του Νουρ Σαμς». Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ο θάνατος ενός 16χρονου στον ίδιο καταυλισμό.

Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε αυτόν τον απολογισμό. «Οι στρατιώτες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στον καταυλισμό για να καταστείλουν τρομοκρατικές δραστηριότητες» αναφέρεται σε μια ανακοίνωση, υπογραμμίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Εξάλλου, ένας 17χρονος σκοτώθηκε από σφαίρες στον καταυλισμό Ντεϊσέχ, κοντά στη Βηθλεέμ και ένας 32χρονος στο Μπουντρούς, στα δυτικά της Ραμάλα. Στο Μπουντρούς ο στρατός υποστηρίζει ότι Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν «βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα» εναντίον των στρατιωτών ενώ έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων.