Πέθανε ο Μπαρτ Γιανγκ, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον βοηθό του Σταλόνε στις ταινίες «Rocky»

Πέθανε ο Μπαρτ Γιανγκ, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον βοηθό του Σταλόνε στις ταινίες «Rocky»

Πρώην πυγμάχος, από τους δρόμους του Κουίνς, κέρδισε τον κόσμο με τις ερμηνείες του ως μαφιόζος, αστυνομικός και εργάτης

Ο Μπαρτ Γιανγκ, ο ηθοποιός που έγινε γνωστός για την υποψήφια για Όσκαρ ερμηνεία του ως βοηθός του Σιλβέστερ Σταλόνε στο «Rocky», πέθανε. Ήταν 83 ετών.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη από την κόρη του, Anne Morea Steingieser, σύμφωνα με τους New York Times.

 

 

Ο ρόλος του ήταν εκείνος του Paulie Pennino στο Rocky. Υποδυόταν τον καλύτερο φίλο του ομώνυμου πυγμάχου και αδελφό του ερωτικού του ενδιαφέροντος.

«Ήμουν ο μόνος ηθοποιός που δεν έκανε οντισιόν στο πρώτο Rocky», δήλωσε στο The Rumpus το 2017. «Και πήρα τα περισσότερα χρήματα γι’ αυτό».

 

 

Ο ρόλος του 1976 στην ταινία που έγραψε ο Σταλόνε του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου – ακόμα κι αν οι New York Times «κατακρεούργησαν» την υπόλοιπη ταινία. «Ο Burt Young είναι αποτελεσματικός ως ο καλύτερος φίλος του Rocky», έγραφε η κριτική.

«Τον έκανα έναν σκληρό τύπο με ευαισθησία», δήλωσε αργότερα ο Γιανγκ για τον Πόλι, έναν ρόλο που επανέλαβε άλλες πέντε φορές στη σειρά, με πιο πρόσφατη την ταινία «Rocky Balboa» το 2006. «Είναι πραγματικά ένα ζαχαρωτό, παρόλο που φωνάζει πολύ».

Ο χαρακτήρας του Paulie πέθανε το 2012, κρατώντας τον Γιανγκ μακριά από το «Creed» του 2015, αλλά η αξία του για τη σειρά δεν αλλάζει.

 

«Στον αγαπημένο μου φίλο, BURT YOUNG, ήσουν ένας απίστευτος άνθρωπος και καλλιτέχνης, θα λείψεις πολύ σε μένα και στον κόσμο… RIP», έγραψε ο Σταλόνε στο Instagram.