Συναγερμός στη Γαλλία: Εξι αεροδρόμια εκκενώθηκαν μετά από «απειλές για βόμβα»

Συναγερμός στη Γαλλία: Εξι αεροδρόμια εκκενώθηκαν μετά από «απειλές για βόμβα»

Η χώρα βρίσκεται στην υψηλότερη κατάσταση συναγερμού μετά τη δολοφονία εκπαιδευτικού στις 13 Οκτωβρίου

Έξι αεροδρόμια εκκενώθηκαν στη Γαλλία έπειτα από «απειλές για βόμβα» που έφτασαν με emails, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

 

 

Το αεροδρόμιο της Λιλ στη βόρεια Γαλλία εκκενώνεται λόγω φόβου για βόμβα, ανακοίνωσε το αεροδρόμιο την Τετάρτη στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. «Ομάδες της κρατικής ασφάλειας βρίσκονται στο σημείο», ανέφερε το αεροδρόμιο.

 

 

Σύμφωνα με τη Daily Mail, απειλές για βόμβα έλαβαν και τα αεροδρόμια σε Λιόν, Τουλούζη και Νίκαια.

Η Γαλλία βρίσκεται στην υψηλότερη κατάσταση συναγερμού μετά τη δολοφονία ενός εκπαιδευτικού στις 13 Οκτωβρίου σε μια ύποπτη ισλαμιστική επίθεση. Την Τρίτη, οι Βερασλλίες, ένα από τα κυριότερα τουριστικά αξιοθέατα της Γαλλίας, έκλεισαν για λίγες ώρες, λόγω κινδύνου για την ασφάλεια.

Περίπου 7.000 άνδρες έχουν κινητοποιηθεί για περιπολίες σε μεγάλα αστικά κέντρα και τουριστικά μέρη, ύστερα από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του εκπαιδευτικού στην πόλη Αράς, την οποία ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε πως συνδέεται με τα πολεμικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον η Γαλλία φιλοξενεί και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι, γεγονός που απαιτεί πιο αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Την κινητοποίηση διέταξε ο Εμανουέλ Μακρόν όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του. Ο Γάλλος Πρόεδρος έδωσε εντολή οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων να κινητοποιηθούν μέχρι νεωτέρας.