Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Αγγίζουν τους 3.000 οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Αγγίζουν τους 3.000 οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι τέσσερις μαχητές της σκοτώθηκαν στο νότιο Λίβανο

Σχεδόν 3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12.500 τραυματίστηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα σε νεότερο απολογισμό το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε αυτό το διάστημα 61 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 1.250 τραυματίστηκαν στην Δυτική Όχθη.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι τέσσερις μαχητές της σκοτώθηκαν στο νότιο Λίβανο

Η σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου, Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι τέσσερις μαχητές της σκοτώθηκαν στο νότιο Λίβανο, ανεβάζοντας σε εννέα τον αριθμό των μελών του κινήματος που έχουν σκοτωθεί από την κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα με το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι σκότωσε τέσσερις επιτιθέμενους που αποπειράθηκαν να διεισδύσουν στη χώρα από τον Λίβανο. Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός τόνισε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες «εντόπισαν μια ομάδα τρομοκρατών που αποπειράθηκε να διεισδύσει μέσω του φράκτη ασφαλείας από τον Λίβανο και να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό», προσθέτοντας ότι «τέσσερις τρομοκράτες» σκοτώθηκαν, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Δύο έφεδροι του ισραηλινού στρατού και ένας Ισραηλινός πολίτης τραυματίστηκαν σε μια από τις επιθέσεις, ανέφερε ο στρατός.

Από το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς με έναυσμα την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος την 7η Οκτωβρίου, συγκρούσεις στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ήταν ένας εικονολήπτης του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και δυο άμαχοι. Στην ισραηλινή πλευρά, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.