Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Νεκρός καμεραμάν του Reuters από ισραηλινή οβίδα στον νότιο Λίβανο

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Νεκρός καμεραμάν του Reuters από ισραηλινή οβίδα στον νότιο Λίβανο

Ο Ισραηλινός στρατός είχε προειδοποιήσει νωρίτερα για μια πιθανή ένοπλη διείσδυση στο έδαφος του Ισραήλ

Ένας καμεραμάν του πρακτορείου Reuters σκοτώθηκε απόψε ενώ εργαζόταν στο νότιο Λίβανο από ισραηλινή οβίδα.

«Είμαστε βαθιά θλιμένοι στο άκουσμα ότι ο οπερατέρ μας Ισάμ Αμντάλα σκοτώθηκε» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Reuters. Ο οπερατέρ ήταν μέλος συνεργείου του πρακτορείου που μετέδιδε ζωντανή εικόνα από τα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ. Ο Ισραηλινός στρατός είχε προειδοποιήσει νωρίτερα για μια πιθανή ένοπλη διείσδυση και διαβεβαίωσε ότι απάντησε με το πυροβολικό του.

Λίγο αργότερα ωστόσο ο στρατός ανέφερε, ότι δεν υπήρξε καμία διείσδυση στο ισραηλινό έδαφος και οι κάτοικοι ενός μεθοριακού χωριού, στους οποίους είχαν δοθεί οδηγίες να κλειδωθούν στα σπίτια τους, μπορούν και πάλι να κυκλοφορούν ελεύθερα. Ο συναγερμός αφορούσε το χωριό Χανίτα, που απέχει 500 μέτρα από τα σύνορα και βρίσκεται απέναντι από τη λιβανέζικη κοινότητα Άαλμα Ελ Σάεμπ.

Η λιβανέζικη, φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ ανέφερε πάντως, ότι πραγματοποίησε επιθέσεις σε ορισμένες μεθοριακές περιοχές, ως απάντηση στις ισραηλινές επιχειρήσεις σε πόλεις του νοτίου Λιβάνου. Στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι σημειώθηκε μια έκρηξη στον μεθοριακό φράχτη, ο οποίος υπέστη μικρές υλικές ζημίες.