Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Για πιθανή εισβολή από τον Λίβανο κάνει λόγο ο Ισραηλινός στρατός

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Για πιθανή εισβολή από τον Λίβανο κάνει λόγο ο Ισραηλινός στρατός

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις αρνούνται τον ισχυρισμό ότι έκαναν χρήση λευκού φωσφόρου στη Γάζα

Ο Ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους του χωριού Χανίτα, που βρίσκεται 500 μέτρα από τα σύνορα με τον Λίβανο, να κλειστούν στα σπίτια τους και να κλειδώσουν πόρτες και παράθυρα, τονίζοντας ότι υπάρχει υποψία για εισβολή ενόπλων σε εξέλιξη από τη λιβανέζικη πλευρά των συνόρων.

Το χωριό Χανίτα βρίσκεται απέναντι από τη λιβανική κοινότητα Άαλμα ελ Χαέμπ. Ο Ισραηλινός στρατός τόνισε, ότι μια έκρηξη προκάλεσε μικρής έκτασης υλικές ζημιές σε ένα τμήμα του τείχους ασφαλείας στα σύνορα με τον Λίβανο, κοντά στο σημείο. Οι Ισραηλινές δυνάμεις απαντούν με πυρά πυροβολικού προς τον Λίβανο στην περιοχή, τόνισε ο στρατός. Πηγές από τις λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν για ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον ενός φυλακίου του λιβανέζικου στρατού στο νότιο Λίβανο.

Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα, ότι δεν έκανε χρήση λευκού φωσφόρου στον πόλεμό του στη Γάζα αυτή την εβδομάδα, σε μια κατά τα φαινόμενα απόρριψη αναφοράς της μη κυβερνητικής οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW). "Η παρούσα κατηγορία που διατυπώθηκε κατά των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) σε σχέση με τη χρήση λευκού φωσφόρου στη Γάζα είναι αναμφίβολα ψευδής", αναφέρει σε ανακοίνωση του.