Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Συγκλονίζει πατέρας 8χρονης που σκοτώθηκε από τη Χαμάς – «Ευλογία ο θάνατός της»

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Συγκλονίζει πατέρας 8χρονης που σκοτώθηκε από τη Χαμάς – «Ευλογία ο θάνατός της»

«Θα μπορούσε να ήταν στη Γάζα, σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, τρομοκρατημένη κάθε λεπτό της κάθε μέρας, πιθανώς για τα επόμενα χρόνια»

Συγκλονίζει ένας πατέρας από το Ισραήλ, που έχασε την 8χρονη κόρη του Έμιλυ, μετά την εισβολή της Χαμάς στο κιμπούτς Μπέρι.

Πρόκειται για τον Τομ Χαντ, ο οποίος βρέθηκε στη συγκεκριμένη κοινότητα πριν από χρόνια ως εθελοντής, σχεδιάζοντας να μείνει μερικούς μήνες. Δεν έφυγε ποτέ. Αφού η γυναίκα του, η μητέρα της Έμιλυ, πέθανε από καρκίνο πριν από μερικά χρόνια, αυτός και η Έμιλι αποφάσισαν να ζήσουν εκεί. Το βράδυ της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν την εισβολή της Χαμάς στο κιμπούτς, η Έμιλυ πήγε στο σπίτι της φίλης της για ύπνο.

«Περνούσαν ένα κοριτσίστικο βράδυ», είπε ο πατέρα της. Όταν οι σειρήνες ήχησαν στις 6:30 το πρωί του Σαββάτου, ο Χαντ δεν ανησυχούσε ιδιαίτερα. Οι συναγερμοί δεν είναι ασυνήθιστοι στα κιμπούτς. Η Έμιλι κοιμόταν στο σπίτι μιας φίλης και ήταν σίγουρος, ότι και τα δύο παιδιά θα ήταν ασφαλή. «Μέχρι που άκουσα τους πυροβολισμούς. Και ήταν ήδη πολύ αργά. Αν ήξερα… θα μπορούσα να είχα τρέξει, να την είχα πάρει, να είχα τη φίλη της, να είχα τη μητέρα. Αλλά όταν συνειδητοποίησα τι συνέβαινε, ήταν ήδη πολύ αργά», είπε ο Χαντ μιλώντας στο CNN.

Δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή μαζί τους και δεν μπορούσε να βγει έξω, επειδή το κιμπούτς είχε κατακλυστεί από βαριά οπλισμένους μαχητές. «Έπρεπε να σκεφτώ την Έμιλυ. Ήδη έχασε τη μητέρα της, δεν μπορούσα να διακινδυνεύσω να χάσει και τον πατέρα της», είπε. Πολλοί από αυτούς που τελικά διασώθηκαν από τον στρατό, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο στις ακτές της Νεκράς Θάλασσας. Ανάμεσά τους ήταν και ο Τομ Χαντ, ο οποίος πέρασε τις επόμενες μέρες περιμένοντας να ακούσει οτιδήποτε για την κόρη του.

Μετά ήρθαν τα νέα. «Δύο άνθρωποι από το κιμπούτς, μια ομάδα γιατρών, ψυχιάτρων και κοινωνικών λειτουργών ήρθαν και μου είπαν… Απαλά, αλλά γρήγορα, γιατί έχουν πολλούς ανθρώπους να ενημερώσουν» είπε, προσθέτοντας ότι ένιωθε ανακούφιση. Από όλες τις φρικτές πιθανότητες, ο θάνατος φαινόταν το λιγότερο επώδυνος. «Ήταν νεκρή. Ήξερα ότι δεν ήταν μόνη, δεν ήταν στη Γάζα, δεν βρισκόταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, τρομοκρατημένη κάθε λεπτό της κάθε μέρας, πιθανώς για τα επόμενα χρόνια. Οπότε ο θάνατος ήταν μια ευλογία», είπε στο CNN, με τη φωνή του σπασμένη και τα δάκρυα να κυλούν στο κουρασμένο πρόσωπό του.

«Σε αυτόν τον τρελό κόσμο, να ελπίζω ότι η κόρη μου είναι νεκρή», είπε.