Δημοσκόπηση «κόλαφος» για Νετανιάχου: Τέσσερις στους πέντε Ισραηλινούς τον θεωρούν βασικό υπεύθυνο για την επίθεση της Χαμάς και ζητούν την παραίτησή του

Δημοσκόπηση «κόλαφος» για Νετανιάχου: Τέσσερις στους πέντε Ισραηλινούς τον θεωρούν βασικό υπεύθυνο για την επίθεση της Χαμάς και ζητούν την παραίτησή του

Oι περισσότεροι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν εμπιστεύονται την παρούσα κυβέρνηση να ηγηθεί του πολέμου στη Γάζα

Τέσσερις στους πέντε Ισραηλινούς πιστεύουν ότι η κυβέρνηση της χώρας τους και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρουν ευθύνη για την αποτυχία να αποτραπεί η μαζική εισβολή των μαχητών της Χαμάς και τις σφαγές στο νότο του Ισραήλ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα κοινής γνώμης που δημοσιεύει η Jerusalem Post, το 86% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση του Dialog Center, συμπεριλαμβανομένου του 79% των υποστηρικτών του κυβερνητικού συνασπισμού, τόνισε πως θεωρεί την αιφνιδιαστική και επιτυχημένη επίθεση από τη Γάζα ως «αποτυχία της ηγεσίας της χώρας».

Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση (94%) ανέφερε πως πιστεύουν ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ ευθύνεται σε κάποιο βαθμό για την έλλειψη ετοιμότητας που κατέστησε δυνατή την επίθεση στο νότο. Το 75% μάλιστα απάντησε ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Επίσης το 56% δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Νετανιάχου πρέπει να παραιτηθεί στο τέλος του πολέμου, με το 28% των ψηφοφόρων του κυβερνητικού συνασπισμού μάλιστα να δηλώνει πως συμφωνεί με αυτήν την άποψη. Επιπλέον, το 52% των ερωτηθέντων είπαν ότι θα επιθυμούσαν σε μελλοντικό χρόνο να παραιτηθεί και ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιόαβ Γκαλάντ.

Τέλος, οι περισσότεροι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν εμπιστεύονται την παρούσα κυβέρνηση να ηγηθεί του πολέμου στη Γάζα.