Λίβανος: «Δεν μας τρομάζουν τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα», διαμηνύει η Χεζμπολάχ

Λίβανος: «Δεν μας τρομάζουν τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα», διαμηνύει η Χεζμπολάχ

«Οι αντιστασιακές ομάδες είναι έτοιμες για αντιπαράθεση μέχρι την τελική νίκη»

Το φιλοϊρανικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα πως η αποστολή αμερικανικών αεροπλανοφόρων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής δεν τρομάζει ούτε τους μαχητές της ούτε τον λαό.

«Διαμηνύουμε πως αυτή η κίνηση δεν θα τρομάξει ούτε τον λαό ούτε τις παρατάξεις μας. Οι αντιστασιακές ομάδες είναι έτοιμες για αντιπαράθεση μέχρι την τελική νίκη και την πλήρη απελευθέρωση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Χεζμπολάχ επισημαίνει πως δεν εξεπλάγη από τη στάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ και την υποστήριξή της στο Ισραήλ. «Θεωρούμε τις ΗΠΑ συμμέτοχες στη σιωνιστική επίθεση και τις καθιστούμε συνυπεύθυνες για τις δολοφονίες, τα εγκλήματα, την πολιορκία, την καταστροφή σπιτιών και τις φριχτές σφαγές ανυπεράσπιστων αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων», υπογραμμίζει.

Απηύθυνε επίσης κάλεσμα σε όλες τις αραβικές και ισλαμικές χώρες, «που γνωρίζουν τη μαύρη αλήθεια για τις ΗΠΑ και τις επιθέσεις τους εναντίον των λαών του Ιράκ, της Συρίας και του Αφγανιστάν», να καταδικάσουν την αμερικανική παρέμβαση.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν έχει τονίσει πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παράσχουν ευρεία υποστήριξη στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ είναι παραδοσιακά ο σημαντικότερος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή και ο μεγαλύτερος αποδέκτης αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας.