Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η Χαμάς έπληξε με πύραυλο τη Χάιφα – Σε καταφύγιο ο Νετανιάχου

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η Χαμάς έπληξε με πύραυλο τη Χάιφα – Σε καταφύγιο ο Νετανιάχου

Βίντεο δείχνουν κατοίκους της πόλης του βόρειου Ισραήλ να τρέχουν πανικόβλητοι - Έκλεισε το αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν» στο Τελ Αβίβ

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης στο βόρειο Ισραήλ, που δέχεται επίθεση από αέρος, με τις σειρήνες να ηχούν σε πολλές πόλεις και μάλιστα σύμφωνα με το Reuters, ηχούν σειρήνες και στα υψίπεδα του Γκολάν.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε, ότι υπάρχουν υποψίες ότι παραβιάζεται ο εναέριος χώρος του Ισραήλ από τον Λίβανο, δηλαδή στα βόρεια του Ισραήλ. Επίσης, το Reuters μετέδωσε, ότι η Χαμάς έπληξε με πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς την Χάιφα. Συγκεκριμένα το πρακτορείο αναφέρει ότι «η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, δήλωσε την Τετάρτη ότι βομβάρδισε τη Χάιφα με πύραυλο R-160».

Υπό τον φόβο εισβολής μαχητών της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο και την Συρία, η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των κοινοτήτων στα λιβανέζικα και συριακά σύνορα, να μείνουν στις οικίες τους, να κλειδώσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους και να κρυφτούν στα καταφύγια. Το ίδιο άλλωστε φέρεται να έχει κάνει ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος σύμφωνα με το Ynet βρίσκεται σε ένα ενισχυμένο δωμάτιο βαθιά κάτω από το αρχηγείο του υπουργείου Άμυνας, όπου πραγματοποιεί διαβουλεύσεις ασφαλείας.

Στο μεταξύ, διεκόπη η λειτουργία του αεροδρομίου «Μπεν Γκουριόν» στο Τελ Αβίβ, όπου χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν να επιβιβαστούν σε κάποιο αεροπλάνο και να φύγουν στο εξωτερικό.