Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Συγκλονίζει η μαρτυρία κοπέλας που είδε στο Facebook την δολοφονία της γιαγιάς της

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Συγκλονίζει η μαρτυρία κοπέλας που είδε στο Facebook την δολοφονία της γιαγιάς της

Τα μέλη της Χαμάς βιντεοσκόπησαν την σφαγή της ηλικιωμένης και ανέβασαν το βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Δεν έχουν τέλος οι φρικιαστικές ιστορίες που έρχονται στη δημοσιότητα για το μαρτυρικό θάνατο που βρήκαν εκατοντάδες άμαχοι από μαχητές της Χαμάς, που επιτέθηκαν στο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο.

Η Mor Bayder δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, όταν σε συνέντευξη που έδωσε στο ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι Canal 13, άρχισε να περιγράφει τη δολοφονία της αγαπημένης της γιαγιάς από τα μέλη της Χαμάς, οι οποίοι την μετέδωσαν ζωντανά στο facebook. Όπως είπε η κοπέλα, ο δολοφόνος τηλεφώνησε στη θεία της, για να την αναγκάσει να δει τις εικόνες της γιαγιάς της «να κείτεται σε μια λίμνη αίματος» στο κιμπούτς Nir Oz, μόλις 2 χλμ. από τη Γάζα, που ελέγχεται από τη Χαμάς.

«Όταν βγήκαμε έξω, η θεία μου τηλεφώνησε στη μητέρα μου και της είπε "άνοιξε το Facebook, άνοιξε το Facebook"», είπε η Bayder μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, φέρνοντας ξανά στην μνήμη της τις σοκαριστικές σκηνές που είδες στο βίντεο με τη δολοφονία της γιαγιά της. «Η μαμά μου δεν μπορούσε να το ανοίξει καθόλου. Έτρεμε. Το άνοιξα από το τηλέφωνό μου και είδα το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσατε να φανταστείτε». «Η γιαγιά μου στο πάτωμα του σπιτιού της να δολοφονείται σε ένα βίντεο. Ολόκληρο το πάτωμα καλυμμένο με αίμα. Η γιαγιά μου ξαπλωμένη εκεί», είπε η Bayder, περιγράφοντας το φρικιαστικό βίντεο που εμφανίστηκε στη σελίδα της ίδιας της γιαγιάς της στο Facebook.

«Ο τρομοκράτης απλά πήρε το τηλέφωνό της, την βιντεοσκόπησε και το ανέβασε στον ιδιωτικό της τοίχο στο Facebook. Έτσι το μάθαμε. Έτσι το μάθαμε» είπε. «Φωνάξαμε με όλη μας την ψυχή. Όλοι εδώ μέσα τα έχασαν. Είναι το πιο φρικτό πράγμα που θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε και να περάσει από το μυαλό σας», είπε συντετριμμένη η κοπέλα καθώς οι εικόνες αυτές θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό και τη ψυχή της.