Πεδίο μάχης η Μέση Ανατολή: Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τη ρίψη ρουκετών από τον Λίβανο – Απάντησε με βομβαρδισμούς το Ισραήλ

Πεδίο μάχης η Μέση Ανατολή: Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τη ρίψη ρουκετών από τον Λίβανο – Απάντησε με βομβαρδισμούς το Ισραήλ

Η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στην ισραηλινή πόλη Αράμπ αλ-Αράμσε, απέναντι από το λιβανέζικο χωριό Ντάιρα

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπληξαν πόλεις στον νότιο Λίβανο σήμερα ως απάντηση σε αντιαρματικές ρουκέτες που εξαπολύθηκαν από εκεί.

Η οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτόξευση πυραύλων ακριβείας κατά του Ισραήλ, λέγοντας ότι είναι απάντηση σε ισραηλινές επιθέσεις αυτή την εβδομάδα που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις από τους μαχητές της.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι επιτίθεται στον Λίβανο αφού μία από τις βορειότερες θέσεις του αποτέλεσε σήμερα στόχο αντιαρματικών πυρών. Η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στην ισραηλινή πόλη Αράμπ αλ-Αράμσε, απέναντι από το λιβανέζικο χωριό Ντάιρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Δεν έδωσε άμεσα λεπτομέρειες για θύματα ούτε για το ποιος ευθύνεται γι’ αυτή.

Κάτοικοι στην πόλη Ρμεΐς στον νότιο Λίβανο ανέφεραν ότι ισραηλινοί βομβαρδισμοί πλήττουν περιοχές γύρω από την πόλη τους, ενώ πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσε στο Reuters ότι οβίδες του ισραηλινού πυροβολικού πλήττουν το σημείο εκτόξευσης ρουκετών γύρω από το Ντάιρα.