Πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς: «Ο φόβος των ΗΠΑ είναι μήπως εμπλακεί το Ιράν – Αυτή η περιοχή θα πάρει φωτιά»

Πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς: «Ο φόβος των ΗΠΑ είναι μήπως εμπλακεί το Ιράν – Αυτή η περιοχή θα πάρει φωτιά»

Η ανάλυση της κατάστασης από τον αντιπτέραρχο ε.α, Κωνσταντίνο Ιατρίδη

Ο αντιπτέραρχος εν αποστρατεία, Κωνσταντίνος Ιατρίδης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και το τι μέλλει γενέσθαι στον γεωστρατηγικό χάρτη. Ο κ. Ιατρίδης αναφέρθηκε στον πόλεμο μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των εξτρεμιστών της Χαμάς, αλλά και την εμπλοκή των Αμερικάνων και του Ιράν.

«Και η Χεζμπολάχ έριξε ρουκέτες αλλά και η Χαμάς. Από την πρώτη στιγμή που έγινε η τρομοκρατική αυτή επίθεση, με όλες τις κτηνωδίες και τις φρικαλεότητες, που είναι καταδικαστέα, ο Μπάιντεν είπε κάτι: ότι όποια τρίτη χώρα επιτεθεί στο Ισραήλ θα μας βρει απέναντί της» και γι’ αυτόν τον λόγο στέλνει εκεί ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει, το αεροπλανοφόρο της, το «USS Gerald Ford» το οποίο έχει όλα τα σύγχρονα αεροπλάνα, F-16 Viper, F-35 και τα F-15 και τα Α-10 όπως και άλλα συστήματα για να παρακολουθεί την εξέλιξη. Από την άλλη πλευρά και το ΝΑΤΟ παίρνει κάποια μέτρα, οι χώρες να στείλουν ναυτική δύναμη για παν ενδεχόμενο και σαφώς θα συμμετάσχει και η Ελλάδα», είπε αρχικά.

«Ο φόβος των ΗΠΑ είναι μήπως εμπλακεί το Ιράν. Υπάρχει ο φόβος, όλες οι αραβικές χώρες, εφόσον συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί, να συμμετάσχουν και η Αίγυπτος, ΗΑΕ και η Ιορδανία, όπως επίσης και η Χεζμπολάχ, η Χαμάς και η Αδελφοί Μουσουλμάνοι που υπάρχουν μέσα στην Αίγυπτο και επηρεάζουν την τοπική κοινωνία. Αυτή η περιοχή θα πάρει φωτιά, γι’ αυτό μαζεύονται δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αυτός είναι ο φόβος και της Ελλάδος», συμπλήρωσε ο κ. Ιατρίδης.

Για την σκληρότητα της Χαμάς και της Χεζμπολάχ: Σύμφωνα με τον κ. Ιατρίδη, «Η Χεζμπολάχ είναι μία σκληρή σιιτική οργάνωση που ελέγχεται απολύτως από το Ιράν και εξοπλίζεται, είναι πιο σκληρή από τη Χαμάς, έχει πιο σύγχρονα όπλα που χορηγεί το Ιράν. Και η Χαμάς και η Χεζμπολάχ θεωρούνται τρομοκρατικές οργανώσεις. Επομένως αυτά που κάνει η Χαμάς θα τα κάνει γιατί είναι πιο ισχυρή, έχει περισσότερες δυνάμεις και είναι πιο εξοπλισμένη. Και οι 2 είναι τρομοκρατικές οργανώσεις, και οι 2 θέλουν να εξαφανίσουν το Ισραήλ. Η δε Χαμάς που είναι σουνιτική, είναι θυγατρική των Αδελφών Μουσουλμάνων. Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στηρίζονται από την Τουρκία. Ο συμβολισμός του χαιρετισμού τον οποίο κάνει και ο Ερντογάν με τα 4 δάχτυλα και ο αντίχειρας είναι μέσα, σημαίνει το «ράμπια» που στα αραβικά σημαίνει τέσσερα. Άρα αναφέρεται στον 4ο πρόεδρο τον Μόρσι που συνελήφθη και σκοτώθηκε».

 

Και πρόσθεσε: «Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ήταν με την Τουρκία, η Χαμάς είναι με την Τουρκία, έχει γραφεία και πολλά στελέχη της εκπαιδεύονται στην Τουρκία και τους δίνουν και πλαστές ταυτότητες για να κυκλοφορούν στην Ευρώπη άρα και στην Ελλάδα. Ο Νετανιάχου δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά γιατί ήδη θα έχει μία πολιτική αμφισβήτηση μετά τοπ πέρας λόγω της αδυναμίας της αποτροπής αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης. Πολλοί Εβραίοι έτρεξαν οικειοθελώς για να ενταχθούν με τον ισραηλινό στρατό και να πολεμήσουν τον εχθρό. Το θέμα είναι η Ευρώπη ή η Αμερική που επηρεάζει το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία, μήπως σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και υπάρξει εξέλιξη για ανταλλαγή ομήρων και στο μέσο μπήκε και η Ρωσία. Η χερσαία επιχείρηση είναι δύσκολη γιατί υπάρχουν νάρκες μέσα στις πόλεις και θα είναι παρακινδυνευμένο».