Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Ήθελαν να σκοτώσουν όποιον έβλεπαν στο πάρτυ, κάθε γυναίκα, κάθε παιδί»

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Ήθελαν να σκοτώσουν όποιον έβλεπαν στο πάρτυ, κάθε γυναίκα, κάθε παιδί»

Η συγκλονιστική μαρτυρία 23χρονης που γλίτωσε από την σφαγή που προκάλεσαν μαχητές της Χαμάς στο υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ το περασμένο Σάββατο

Η Αμίτ Γκανίς έζησε την κόλαση της σφαγής στο μουσικό φεστιβάλ Tribe of Nova σε μια αγροτική περιοχή κοντά στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ, το οποίο πνίγηκε στο αίμα μετά την επίθεση της Χαμάς.

Η Αμίτ μίλησε στο MEGA και περιέγραψε τις φρικαλεότητες που σημειώθηκαν. «Το Σάββατο το πρωί στις 06:00 ήμουν στο πάρτυ εγώ και ο καλύτερός μου φίλος. Ακούσαμε πυροβολισμούς, είδαμε τις ρουκέτες στον ουρανό και μετά από 15 λεπτά είδαμε να πυροβολούν συνεχώς προς το μέρος μας». «Ήθελαν να σκοτώσουν όποιον έβλεπαν στο πάρτυ. Κάθε γυναίκα, κάθε παιδί που έβλεπαν», συμπλήρωσε.

Η 23χρονη και ο φίλος της άρχισαν να τρέχουν, για να σωθούν. Η ίδια δήλωσε, πως βλέποντας πλέον τα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης, νιώθει πως είναι τυχερή, που έτρεξε για να σωθεί στο δάσος, όπου και έμειναν εκεί για 9 ώρες, μέχρι να τους βρει η αστυνομία. «Προσευχηθήκαμε και σωθήκαμε. Ακούγαμε όμως τα ουρλιαχτά των φίλων μου και ανθρώπων που δεν είναι ζωντανοί και κανείς δεν ξέρει τίποτα για αυτούς. Κανείς δεν ξέρει που είναι οι σοροί τους. Ήταν απαίσιο, ήταν εφιάλτης αυτό που ζήσαμε» τόνισε.

Η Αμίτ έχασε τουλάχιστον τρεις φίλους της στο αιματοβαμμένο φεστιβάλ, ενώ ευχή της είναι «όλοι οι φίλοι μου, που δεν ξέρουμε που βρίσκονται, να γυρίσουν ασφαλείς». Υπενθυμίζεται, ότι από την επίθεση αυτή έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 260 Ισραηλινοί πολίτες.