Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες στην πόλη Ασκελόν μετά τη λήξη του τελεσιγράφου

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες στην πόλη Ασκελόν μετά τη λήξη του τελεσιγράφου

Η αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ έχει αποκρούσει σχεδόν όλες τις επιθέσεις

Καταιγισμός ρουκετών εκτοξεύθηκε κατά της ισραηλινής πόλης Ασκελόν στα νότια της χώρας και των κοινοτήτων που συνορεύουν με τη Γάζα, λίγο αφότου έληξε το τελεσίγραφο της Χαμάς στις 5:00 το απόγευμα της Τρίτης.

Αυτή τη φορά ο αδιαπέραστος «Σιδηρούν Θόλος» (Iron Dome), το σύστημα αεράμυνας εδάφους- αέρος που έχει αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές του Ισραήλ, ανταποκρίθηκε και κατέστρεψε σχεδόν όλες τις ρουκέτες στον ουρανό. Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ωστόσο, από τις ρουκέτες επλήγη ένα ξενοδοχείο στην πόλη αυτή. Οι κάτοικοι της Ασκελόν πάντως είχαν πάει στα καταφύγια για κάθε ενδεχόμενο.

Σειρήνες ηχούν εκεί και σε γειτονικές περιοχές, αλλά και στο βόρειο Ισραήλ, ανέφεραν με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF). Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, από το Σάββατο μέχρι σήμερα έχουν εκτοξευθεί πάνω από 4.500 ρουκέτες από τη Γάζα προς το Ισραήλ.

«Η Χαμάς σκότωσε «πάνω από 100» ανθρώπους μόνο στο κιμπούτς Μπεερί»

Παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς, που εξαπέλυσαν επίθεση το Σάββατο στο νότιο Ισραήλ, σκότωσαν «περισσότερους από 100» ανθρώπους μόνο στο κιμπούτς Μπεερί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ζάκα, η οποία συμμετείχε στην αναγνώριση των σορών. «Υπήρχαν πάρα πολλοί, περισσότεροι από 100» νεκροί, είπε ο εκπρόσωπος Μότι Μπουκτζίν.

Οι άνδρες της Χαμάς «πυροβόλησαν τους πάντες, δολοφόνησαν παιδιά, μωρά, ηλικιωμένους, όλους εν ψυχρώ», πρόσθεσε.