Το «τοξικό πολιτικό κλίμα» στις ΗΠΑ ανησυχεί τον πρόεδρο Μπάιντεν

Το «τοξικό πολιτικό κλίμα» στις ΗΠΑ ανησυχεί τον πρόεδρο Μπάιντεν

«Έχουμε βαθιές διαφωνίες αλλά πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε εχθρούς οι μεν τους δε», τόνισε

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέτρεψε σήμερα τους πολιτικούς ηγέτες των ΗΠΑ να καθαρίσουν την «τοξική ατμόσφαιρα» στην Ουάσινγκτον και να εργαστούν από κοινού για τον νέο προϋπολογισμό, προτού να λήξει, σε μερικές εβδομάδες, το έκτακτο μέτρο που εγκρίθηκε το Σαββατοκύριακο και επιτρέπει τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους για 45 ημέρες.

Η δήλωση αυτή του Μπάιντεν έγινε μία ημέρα μετά την πρωτοφανή καθαίρεση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, την οποία υποκίνησε μια μικρή ομάδα σκληροπυρηνικών Ρεπουμπλικάνων.

«Πρέπει να αλλάξουμε το τοξικό κλίμα στην Ουάσινγκτον. Έχουμε βαθιές διαφωνίες αλλά πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε εχθρούς οι μεν τους δε», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος εξέφρασε επίσης τον φόβο ότι οι εσωκομματικές διαμάχες των Ρεπουμπλικάνων μπορεί να πλήξουν την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία. Υποσχέθηκε ότι σύντομα θα εκφωνήσει μια ομιλία στην οποία θα παρουσιάσει τους λόγους για τους οποίους είναι «πολύ σημαντικό» οι ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν το Κίεβο.