Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας λέει ότι μια παραίτησή του δεν θα έλυνε τα προβλήματα της χώρας

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας λέει ότι μια παραίτησή του δεν θα έλυνε τα προβλήματα της χώρας

Ο Πασινιάν βρίσκεται υπό πίεση μετά τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Υπό πίεση μετά τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν δήλωσε σήμερα ότι θα υπέβαλε αμέσως την παραίτησή του αν αυτό έλυνε τα προβλήματα της Αρμενίας, τονίζοντας ωστόσο ότι πιστεύει ότι μια παραίτησή του θα χειροτέρευε τα πράγματα.

Η δήλωσή του αυτή προς έναν βουλευτή της αντιπολίτευσης αντανακλά την αυξανόμενη πίεση στον Πασινιάν από τότε που το Αζερμπαϊτζάν κατέλαβε τον έλεγχο της αρμενικής κατοικημένης περιοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ τον περασμένο μήνα. Έκτοτε, πάνω από 100.000 άνθρωποι - το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του Καραμπάχ - έχουν εγκαταλείψει την περιοχή και έχουν βρει καταφύγιο στην Αρμενία, μια χώρα μόλις 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο Πασινιάν, πρωθυπουργός της χώρας από το 2018, τόνισε ότι η Αρμενία πάντα αντιμετώπιζε προκλήσεις, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Θα το πω ευθέως: Αν γνώριζα ότι, για παράδειγμα, με την παραίτησή μου ή με την απομάκρυνσή μου όλες αυτές οι προκλήσεις θα επιλύονταν, θα το έκανα την επόμενη στιγμή γιατί, σε αντίθεση με εσάς, δεν είμαι προσκολλημένος και ποτέ δεν ήμουν προσκολλημένος στην καρέκλα μου», δήλωσε ο Πασινιάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Armenpress.

«Ωστόσο, όλη η ανάλυσή μου δείχνει ότι αυτό θα οδηγούσε στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Και αυτός είναι επίσης ο λόγος που αυτό (σ.σ. η παραίτηση) δεν συμβαίνει», πρόσθεσε.

Διαδηλωτές καλούν τον Πασινιάν να παραιτηθεί λόγω της εξέλιξης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μια εξέλιξη που οι περισσότεροι Αρμένιοι χαρακτηρίζουν εθνική τραγωδία που οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα πατρογονικά τους εδάφη.