Η Μόσχα παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Σλοβακία μετά την εκλογική νίκη του φιλορώσου Φίτσο

Η Μόσχα παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Σλοβακία μετά την εκλογική νίκη του φιλορώσου Φίτσο

Πήρε προθεσμία δύο εβδομάδων από τον πρόεδρο της χώρας του για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Η Μόσχα θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Σλοβακία μετά τη νίκη στις εκλογές του Σαββάτου του κόμματος υπό την ηγεσία του Ρόμπερτ Φίτσο, ενός πολιτικού που αντιτίθεται στη συναίνεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι κάθε πολιτικός στην Ευρώπη που σκέφτεται τα συμφέροντα της χώρας του χαρακτηρίζεται αμέσως ως φιλορώσος.

Προθεσμία δύο εβδομάδων για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Η πρόεδρος της Σλοβακίας ανέθεσε σήμερα τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στον λαϊκιστή Ρόμπερτ Φίτσο, μετά τη νίκη του κόμματός του, Smer-SD, στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο στη χώρα.

"Το καθήκον του αρχηγού του κράτους είναι να σέβεται το αποτέλεσμα των δημοκρατικών εκλογών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των θεσμικών μας οργάνων", δήλωσε η Ζουζάνα Τσαπούτοβα, σύμφωνα με ανακοίνωση, ενόψει της επίσημης τελετής που θα αναμεταδοθεί από την τηλεόραση.

Ο Φίτσο ορίστηκε πρωθυπουργός και έλαβε δύο εβδομάδες προθεσμία για να διαπραγματευτεί τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού μετά τη νίκη του κόμματος του, το οποίο όμως δεν απέσπασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

"Συμφωνήσαμε σε μια προθεσμία δύο εβδομάδων την οποία θα έχω στη διάθεσή μου για τον σχηματισμό κυβέρνησης", δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο Τσαπούτοβα, τονίζοντας ότι δεν θα είναι εύκολη διαδικασία αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σχηματίσουμε κυβέρνηση.