Βίντεο-σοκ με 12χρονο κοριτσάκι που έχει υποστεί βιασμό να ζητά απεγνωσμένα βοήθεια

Βίντεο-σοκ με 12χρονο κοριτσάκι που έχει υποστεί βιασμό να ζητά απεγνωσμένα βοήθεια

Οργή προκαλεί -πέρα από την αποτρόπαια πράξη του βιασμού- ότι πολλοί αρνούνταν να της παράσχουν βοήθεια

Σάλο και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει βίντεο-ντοκουμέντο στην Ινδία, που δείχνει ένα 12χρονο κορίτσι να περπατάει αναζητώντας βοήθεια μετά από βιασμό που είχε υποστεί.

Η οργή δεν αφορά μόνο στην εγκληματική πράξη του βιασμού, αλλά και στο γεγονός ότι κάποιοι αρνήθηκαν να βοηθήσουν το κορίτσι. Πλάνα από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης έχουν καταγράψει έναν άνδρα να διώχνει με νεύμα του χεριού του το κορίτσι, όταν τον πλησιάζει. Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, κάποιοι εν τέλει βοήθησαν το κορίτσι, που περιφερόταν για βοήθεια στην πόλη Ujjain στην πολιτεία Madhya Pradesh για περισσότερες από 2 ώρες.

Η ιατρική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το κορίτσι, έδειξε ότι είχε υποστεί βιασμό. «Πέντε άτομα που ήρθαν σε επαφή με το κορίτσι, ανακρίνονται», είπε ο διοικητής της αστυνομίας της Ουτζάιν Σαχίν Σάρμα στο πρακτορείο ειδήσεων ANI την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι το κορίτσι ήταν «σε σύγχυση και δεν μπορούσε αρχικά να δώσει λεπτομέρειες για το πού βρίσκεται». Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την ηλικία του κοριτσιού.

Το βίντεο που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, δείχνει το κορίτσι να περπατά σε δρόμο, ενώ αιμορραγεί. Κάποια στιγμή πλησιάζει έναν άντρα, που φαίνεται να της κουνάει το χέρι, πριν απομακρυνθεί ξανά. Η αστυνομία λέει, ότι εξετάζει άλλα πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης από την περιοχή, για να εντοπίσει τη διαδρομή που περπάτησε το κορίτσι, πριν λάβει βοήθεια.

Σύμφωνα με τις αρχές, είχε δηλωθεί η εξαφάνιση του κοριτσιού στην πόλη Σάτνα - περισσότερα από 700 χλμ. από το σημείο όπου βρέθηκε την Κυριακή. Τη βοήθησε ο Ραχούλ Σάρμα, τον οποίο αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης ως ινδουιστή ιερέα. Είπε ότι το κορίτσι αιμορραγούσε όταν το βρήκε. «Δεν μπορούσε να μιλήσει. Τα μάτια της ήταν πρησμένα», είπε ο Ραχούλ Σάρμα στο ειδησεογραφικό κανάλι NDTV. «Στη συνέχεια ρώτησα τι είχε συμβεί, αλλά μίλησε σε μια γλώσσαμ που δεν καταλάβαινα. Της έδωσα επίσης ένα στυλό και ένα χαρτί, αλλά ούτε εκείνη μπορούσε να γράψει τίποτα», είπε στην εφημερίδα The Hindu.

Ο ίδιος είπε, ότι της έδωσε μερικά ρούχα και κάλεσε την αστυνομία, η οποία την μετέφερε στο νοσοκομείο.