Σάλος με τη δήλωση του Καντίροφ ότι ο 15χρονος γιος του έδειρε κρατούμενο – Συναντήθηκε με τον Πούτιν

Σάλος με τη δήλωση του Καντίροφ ότι ο 15χρονος γιος του έδειρε κρατούμενο – Συναντήθηκε με τον Πούτιν

Ο ηγέτης Τσετσένων τόνισε ότι είναι περήφανος που το παιδί του χτύπησε κάποιον που κατηγορείται ότι έκαψε το Κοράνι

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε σήμερα με τον Τσετσένο ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ, σύμφωνα με δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης, τρεις ημέρες μετά τη δήλωση του Καντίροφ ότι είναι υπερήφανος που ο 15χρονος γιος του ξυλοκόπησε κρατούμενο που κατηγορήθηκε ότι έκαψε το Κοράνι.

Σύντομο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από τον δημοσιογράφο Πάβελ Ζαρούμπιν δείχνει τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν σχόλια, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στο επεισόδιο ξυλοδαρμού το οποίο καταδικάστηκε ακόμα και από κάποιους σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι υπάρχει «θετική δυναμική» στην Τσετσενία, χάρη κυρίως στον Καντίροφ και την ομάδα του. Ο Καντίροφ εμφανίστηκε να του δίδει κάποια έγγραφα από έναν φάκελο.

Ο Πούτιν έχει δώσει στον Καντίροφ απόλυτη ελευθερία για να κυβερνά την κυρίως μουσουλμανική περιοχή στο νότο της Ρωσίας ως προσωπικό του φέουδο με αντάλλαγμα τη σταθερότητα στην περιοχή καθώς και πίστη ύστερα από τους πολέμους τις δεκαετίες του 1990 και του 2000 κατά τις οποίες προσπάθησε να αποσχισθεί από τη Μόσχα, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Καντίροφ έχει καλλιεργήσει την εικόνα ενός αδίστακτου συμμάχου του Πούτιν και επιθετικού υποστηρικτή για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά ορισμένοι σχολιαστές υποστήριξαν ότι αυτή την εβδομάδα ξεπέρασε τα όρια επιδοκιμάζοντας την επίθεση του γιου του Άνταμ σε βάρος του κρατούμενου Νικίτα Ζουράβελ. Ο Καντίροφ ανήρτησε βίντεο που δείχνει τον γιο του να γρονθοκοπεί και να κλωτσάει τον Ζουράβελ, με τον Τσετσένο ηγέτη να δηλώνει υπερήφανος για τον νεαρό επειδή απέκτησε «ιδανικά για την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπεράσπιση της θρησκείας του, ιδανικά που έχει ένας ενήλικας».

Ο ξυλοδαρμός έφερε τον Πούτιν αντιμέτωπο με κατηγορίες ότι παρέδωσε έναν Ρώσο για να τον «κατασπαράξουν Τσετσένοι», δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο πρώην λογογράφος του Κρεμλίνου Αμπάς Γκαλιάμοφ, τώρα σκληρός επικριτής του Πούτιν. Ακόμα και σχολιαστές που είναι φίλα προσκείμενοι στο Κρεμλίνο χαρακτήρισαν το περιστατικό εξοργιστικό.

Ο Καντίροφ, 46 ετών, έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονων εικασιών αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του, καθώς αυτό τον μήνα κυκλοφόρησαν φήμες ότι ήταν νεκρός ή είχε πέσει σε κώμα. Την περασμένη εβδομάδα ανήρτησε μήνυμα στο Telegram λέγοντας ότι είναι μια χαρά και ότι ο λόγος για τον οποίο ταξίδεψε σε νοσοκομείο της Μόσχας ήταν για να επισκεφθεί άρρωστο θείο του που νοσηλευόταν.