Ερντογάν για ψευδοκράτος: Η αναγνώριση του είναι η σωστή επιλογή για ειρήνη και ηρεμία στην Κύπρο – «Εκτός εικόνας» ο Μενέντεζ

Ερντογάν για ψευδοκράτος: Η αναγνώριση του είναι η σωστή επιλογή για ειρήνη και ηρεμία στην Κύπρο – «Εκτός εικόνας» ο Μενέντεζ

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή στην Κύπρο εκτός από μια λύση δύο κρατών»

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, επέστησε την προσοχή στην αναγνώριση της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" (ΤΔΒΚ) από τα κράτη του κόσμου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων επί του θέματος ανέφερε: "Η αναγνώριση της ΤΔΒΚ είναι η σωστή επιλογή για όλες τις χώρες που θέλουν να εξασφαλίσουν διαρκή ειρήνη και ηρεμία στο νησί της Κύπρου. Οι πραγματικότητες του νησιού είναι προφανείς και η ΤΔΒΚ είναι η πιο συγκεκριμένη πραγματικότητα της Κύπρου. Για χρόνια, όσοι έχουν προσπάθησαν να αγνοήσουν την τουρκική παρουσία εκεί έχουν δοκιμάσει τα πάντα", πρόσθεσε.

Δηλώνοντας ότι η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για την αναγνώριση της ΤΔΒΚ, ο Ερντογάν είπε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή στην Κύπρο εκτός από μια λύση δύο κρατών. Σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα αγνοήσει ποτέ τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ.

"Ήρθε η ώρα για το σωστό βήμα, για να διαγραφούν όλα τα λάθη. Η αναγνώριση της ΤΔΒΚ θα αντισταθμίσει τα λανθασμένα βήματα που έγιναν από πολλά μέρη, ιδιαίτερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το νησί της Κύπρου αξίζει να το θυμόμαστε με ειρήνη και ηρεμία, όχι με εντάσεις", υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Τι είπε για τον Μενέντεζ

"Η Τουρκία πρέπει να μετατρέψει τις νομικές προκλήσεις του Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ σε ευκαιρία για την αιτούμενη αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Ουάσινγκτον", δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας με δημοσιογράφους εν ώρα πτήσης, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στον Μενέντεζ λέγοντας ότι είναι πλέον "εκτός εικόνας", αφού κατηγορήθηκε ότι δωροδοκήθηκε από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ. Αυτό είναι "επωφελές" για την Τουρκία, πρόσθεσε.

Ο Μενέντεζ, Δημοκρατικός πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, αντιτίθεται εδώ και καιρό στην ενδεχόμενη πώληση F-16 στην Τουρκία και επέκρινε το ιστορικό του Ερντογάν όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.