Σοκ σε βρεφονηπιακό σταθμό: Μωρό πέθανε από εισπνοή φαιντανύλης που φυλασσόταν κάτω από το χαλάκι ύπνου – Δηλητηριάστηκαν άλλα τρία παιδιά

Σοκ σε βρεφονηπιακό σταθμό: Μωρό πέθανε από εισπνοή φαιντανύλης που φυλασσόταν κάτω από το χαλάκι ύπνου – Δηλητηριάστηκαν άλλα τρία παιδιά

Τα ναρκωτικά που ανακτήθηκαν θα μπορούσαν να έχουν σκοτώσει 500.000 ανθρώπους, λέει η αστυνομία

Ένα κιλό φαιντανύλης βρέθηκε κάτω από ένα χαλάκι ύπνου σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Νέα Υόρκη, όπου ένα παιδί πέθανε και άλλα τρία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο Νίκολας Ντομινίτσι, ενός έτους, ο οποίος πήγαινε στον παιδικό σταθμό μόλις μια εβδομάδα, πέθανε από πιθανή υπερβολική δόση ναρκωτικών την Παρασκευή.

Άλλα τρία παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο αφού εκτέθηκαν στο ισχυρό ναρκωτικό στον παιδικό σταθμό στο Μπρονξ, σύμφωνα με το BBC. Σε βάρος δύο ατόμων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την υπόθεση.

Η αστυνομία πιστεύει ότι τα παιδιά, ηλικίας από οκτώ μηνών έως δύο ετών, εισέπνευσαν φαιντανύλη στον παιδικό σταθμό.

Στα τρία παιδιά χορηγήθηκε Narcan, ένα φάρμακο έκτακτης ανάγκης που χρησιμοποιείται για την αντιστροφή της υπερβολικής δόσης οπιοειδών.

Σε έρευνα στον παιδικό σταθμό βρέθηκε ένα κιλό φαιντανύλης που ανακαλύφθηκε «κάτω από ένα χαλάκι όπου κοιμόντουσαν νωρίτερα τα παιδιά», δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζόζεφ Κένι.

 

Οι ερευνητές φέρεται επίσης να ανακάλυψαν τρεις πρέσες που χρησιμοποιούνταν για τη συσκευασία κιλών ναρκωτικών.

Η ιδιοκτήτρια του βρεφονηπιακού σταθμού Divino Niño στο Μπρονξ, η 36χρονη Γκρέι Μέντεζ, και ο ενοικιαστής της, ο Καρλίστο Ασεβέντο Μπρίτο, 41 ετών, αντιμετωπίζουν ομοσπονδιακές κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών «με σκοπό τη διακίνηση με αποτέλεσμα το θάνατο και συνωμοσία για διακίνηση ναρκωτικών με αποτέλεσμα το θάνατο», σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

«Ισχυριζόμαστε ότι οι κατηγορούμενοι δηλητηρίασαν τέσσερα μωρά και σκότωσαν το ένα από αυτά, επειδή διεξήγαγαν μια επιχείρηση ναρκωτικών από έναν παιδικό σταθμό», δήλωσε την Τρίτη ο εισαγγελέας του Μανχάταν Ντέμιαν Γουίλιαμς.

Η αστυνομία λέει ότι τα ναρκωτικά που ανακτήθηκαν από τον παιδικό σταθμό θα μπορούσαν να έχουν σκοτώσει 500.000 ανθρώπους.

Η φεντανύλη, ένα συνθετικό παυσίπονο 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη, έχει κατηγορηθεί για την αύξηση των θανάτων από ναρκωτικά στις ΗΠΑ.

Το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης και τα τηλεφωνικά αρχεία δείχνουν ότι η κ. Mendez κάλεσε τον σύζυγό της αφού βρήκε τα παιδιά άρρωστα – πριν επικοινωνήσει με τις Αρχές. Ο σύζυγός της έφτασε στη συνέχεια και αφαίρεσε αρκετές γεμάτες σακούλες με ψώνια από το παιδικό δωμάτιο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τον σύζυγό της. Ο δικηγόρος της κ. Μέντεζ δήλωσε ότι η πελάτισσά του αρνείται τις κατηγορίες και δεν γνώριζε ότι τα ναρκωτικά φυλάσσονταν στον παιδικό σταθμό.

Δεν είναι σαφές αν ο Μπρίτο, ο οποίος είναι ξάδελφος του συζύγου της Μέντεζ, έχει νομικό εκπρόσωπο.

Και οι δύο ύποπτοι έχουν χαρακτηριστεί από τις αρχές ως επικίνδυνοι για φυγή και κρατούνται χωρίς εγγύηση. Αντιμετωπίζουν ισόβια κάθειρξη σε περίπτωση καταδίκης.