«Πυρά» Ερντογάν κατά του γερουσιαστή Μενέντεζ – Ενόχληση του Τούρκου προέδρου με δημοσιογράφο

«Πυρά» Ερντογάν κατά του γερουσιαστή Μενέντεζ – Ενόχληση του Τούρκου προέδρου με δημοσιογράφο

«Μη με διακόπτετε, δεν έχετε δικαίωμα να με διακόπτετε. Θα με σέβεστε» είπε στην Άμνα Ναουάζ που του έπαιρνε συνέντευξη

Τον εκνευρισμό του με τον Αμερικανό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, αλλά και την κριτική που δέχεται η κυβέρνησή του για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έδειξε στον «αέρα» του τηλεοπτικού δικτύου PBS και τη δημοσιογράφο Άμνα Ναουάζ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ερωτηθείς για τη σχέση της πώλησης αμερικανικών F-16 στην Τουρκία, με τη στήριξη της χώρας του στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε, πως αυτά τα δύο θέματα δεν συνδέονται. Με αφορμή ερώτηση για τις επιφυλάξεις του Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος πιστεύει, ότι η Τουρκία απειλεί την ελληνική ασφάλεια, δήλωσε ότι ο γερουσιαστής δε φαίνεται να είναι εξοικειωμένος με την Τουρκία, ούτε με τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο και συμπλήρωσε: «Με την Ελλάδα είμαστε φίλοι για πολλές δεκαετίες, δεν ήμασταν ποτέ σε αντίπαλα στρατόπεδα».

Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωσή του, ότι η Ρωσία και η Δύση είναι εξίσου αξιόπιστες, ενώ εμφανής ήταν η ενόχλησή του, όταν ερωτήθηκε για τη φυλάκιση του ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα, αλλά και του ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς. «Γιατί σας ενδιαφέρουν τόσο πολύ; Η Τουρκία είναι κράτος δικαίου. Τέτοιες αποφάσεις μπορούν να λαμβάνονται μόνο από τη δικαστική εξουσία» τόνισε εμφανώς ενοχλημένος, ενώ όταν η δημοσιογράφος επέμεινε, τονίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων διαφωνεί με αυτό, είπε: «Μη με διακόπτετε, δεν έχετε δικαίωμα να με διακόπτετε. Θα με σέβεστε και θα σέβεστε τις αποφάσεις των δικαστικών αρχών».