Αθώοι κρίθηκαν οι τρεις τελευταίοι κατηγορούμενοι για την απόπειρα απαγωγής της κυβερνήτριας του Μίσιγκαν

Αθώοι κρίθηκαν οι τρεις τελευταίοι κατηγορούμενοι για την απόπειρα απαγωγής της κυβερνήτριας του Μίσιγκαν

H δίκη τους κράτησε δύο εβδομάδες

Οι τελευταίοι τρεις άνδρες που κατηγορούνταν ότι σχεδίαζαν την απαγωγή της κυβερνήτριας του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ αθωώθηκαν σήμερα από πολιτειακό δικαστήριο για τις κατηγορίες της τρομοκρατίας και της οπλοκατοχής.

Ο Έρικ Μόλιτορ και οι αδελφοί Ουίλιαμ και Μάικλ Νουλ διώκονταν με την κατηγορία ότι παρείχαν υλική υποστήριξη σε τρομοκρατικές ενέργειες. Οι ένορκοι στο δικαστήριο της κομητείας Άντριμ τους έκριναν αθώους, αφού συσκέφθηκαν για 24 ώρες, μετά τη δίκη που κράτησε δύο εβδομάδες.

Οι τρεις άνδρες ήταν οι τελευταίοι που δικάστηκαν από την ομάδα των 12 κατηγορουμένων. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους έχουν ήδη καταδικαστεί ή δήλωσαν ένοχοι. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σχεδίαζαν την απαγωγή της κυβερνήτριας από το εξοχικό της και τη δίκη της με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Πίστευαν ότι η απαγωγή θα οδηγούσε σε μια βίαιη εξέγερση και, τελικά, σε εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ.

Οι εισαγγελείς εξήγησαν ότι αφορμή στάθηκε αφενός η δυσαρέσκειά τους για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 και αφετέρου οι αντιρρήσεις τους για τους περιορισμούς που επέβαλε η Δημοκρατική κυβερνήτρια για να αντιμετωπιστεί η πανδημία της Covid-19 στο Μίσιγκαν.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ομοσπονδιακό δικαστήριο καταδίκασε τον ηγέτη της ομάδας, τον Άνταμ Φοξ, σε κάθειρξη 16 ετών ενώ ένας συγκατηγορούμενός του, ο Μπάρι Κροφτ Τζούνιορ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 19 ετών. Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για εγχώρια τρομοκρατία, συνωμοσία με στόχο την απαγωγή και άλλες κατηγορίες.