Θρήνος στην Πορτογαλία για νεκρό μωρό 10 μηνών: Το ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο, πηγαίνοντάς το στο σταθμό

Θρήνος στην Πορτογαλία για νεκρό μωρό 10 μηνών: Το ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο, πηγαίνοντάς το στο σταθμό

Το παιδάκι βρισκόταν μέσα στο κλειδωμένο όχημα με την εξωτερική θερμοκρασία να είναι 26 βαθμοί Κελσίου

Ένα κοριτσάκι πέθανε στην Πορτογαλία αφού το ξέχασαν σε ένα αυτοκίνητο σε πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας για αρκετές ώρες σε θερμοκρασία 26 βαθμών.

Ο πατέρας του 10 μηνών παιδιού, ο οποίος είναι λέκτορας και επικεφαλής τμήματος στην πανεπιστημιούπολη κοντά στη Λισαβόνα, πιστεύεται ότι ξέχασε να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό πριν πάει στη δουλειά του και το άφησε στο όχημα.

Φέρεται να κάλεσε σε βοήθεια αφού συνειδητοποίησε το τραγικό του λάθος και ανακάλυψε τη μικρή αναίσθητη μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι προσπάθειες να την επαναφέρουν στη ζωή απέβησαν άκαρπες και διαπιστώθηκε ο θάνατός της επί τόπου.

 

 

Ο ανώνυμος πατέρας φέρεται να είχε σταθμεύσει το οικογενειακό αυτοκίνητο δίπλα στον βρεφονηπιακό σταθμό της πανεπιστημιούπολης γύρω στις 8 το πρωί της Τρίτης πριν πάει στη δουλειά του στο γραφείο του στη Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας Nova, μια σχολή του Πανεπιστημίου NOVA της Λισαβόνας που βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη Caparica στην Almada, μισή ώρα οδήγησης νότια της πορτογαλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το κοριτσάκι, το οποίο σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο ονομάζεται Madalena, κοιμόταν και ο πατέρας της απλώς ξέχασε ότι ήταν εκεί.

Η εξωτερική ζέστη των 26 C σήμαινε ότι οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του κλειδωμένου οχήματος μπορεί να ήταν διπλάσιες.

Στους γονείς του κοριτσιού, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας της που φέρεται να έφτασε στη σκηνή περίπου την ώρα που έφτασαν τα σωστικά συνεργεία, προσφέρθηκε ψυχολογική υποστήριξη.

Τα αποτελέσματα της αυτοψίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί και δεν αναμένεται να δημοσιοποιηθούν.

Η αστυνομική δύναμη Policia Judiciaria στην πόλη Setubal κοντά στην Almada διεξάγει έρευνα. Οι εισαγγελείς επιβεβαίωσαν χθες ότι έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα.