Γερμανία: Το SPD τιμά τα 60 χρόνια του Γκέρχαρντ Σρέντερ στο κόμμα, παρά τις εσωτερικές αντιδράσεις

Γερμανία: Το SPD τιμά τα 60 χρόνια του Γκέρχαρντ Σρέντερ στο κόμμα, παρά τις εσωτερικές αντιδράσεις

Πριν από λίγο καιρό είχε συζητηθεί ακόμη και η διαγραφή του από τα μητρώα μελών

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) αποφάσισε έπειτα από εσωτερική διαμάχη εβδομάδων να τιμήσει τα 60 χρόνια του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ στο κόμμα. Πριν από λίγο καιρό είχε συζητηθεί ακόμη και η διαγραφή του από τα μητρώα μελών του SPD, λόγω της σχέσης του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και της θέσης του σε ρωσικούς ενεργειακούς κολοσσούς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου, ακριβώς 25 χρόνια από την ανάληψη της καγκελαρίας από τον κ. Σρέντερ, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ανόβερο, όπου η τοπική οργάνωση του SPD θα διοργανώσει κλειστή εκδήλωση με «επιλεγμένους καλεσμένους», όπως αναφέρουν ΜΜΕ της περιοχής.

Η αρχική ιδέα αφορούσε τη διοργάνωση της τιμητικής εκδήλωσης από την οργάνωση Όστσταντ-Τσόο, η οποία ωστόσο αρνήθηκε και έτσι την εκδήλωση ανέλαβε η τοπική οργάνωση όλης της πόλης. Την εκδήλωση αναμένεται να χαιρετίσει ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδιακής Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD Ματίας Μιρς, ενώ την κεντρική ομιλία θα εκφωμήσει ο πρώην δήμαρχος της πόλης Χέρμπερτ Σμάλστιγκ. Μεταξύ των περίπου 50 προσκεκλημένων θα βρίσκονται μέλη των κυβερνήσεων του Γκέρχαρντ Σρέντερ και στενοί προσωπικοί του φίλοι, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το SPD, στον πρώην καγκελάριο θα απονεμηθεί τιμητικό πιστοποιητικό και καρφίτσα, «σύμφωνα με την τυπική διαδικασία για τις επετείους».