NASA: Ένας σπάνιος πράσινος κομήτης θα περάσει σήμερα από τη Γη – Θα είναι ορατός ακόμη και με γυμνό μάτι

NASA: Ένας σπάνιος πράσινος κομήτης θα περάσει σήμερα από τη Γη – Θα είναι ορατός ακόμη και με γυμνό μάτι

Πού να κοιτάξετε για να τον εντοπίσετε

Ένας σπάνιος πράσινος κομήτης θα περάσει σήμερα κοντά στη Γη και θα είναι ορατός ακόμη και με γυμνό μάτι σε όλο το βόρειο ημισφαίριο για τις επόμενες δύο ημέρες.

Ο κομήτης Nishimura που πήρε το όνομά του από τον Ιάπωνα ερασιτέχνη αστρονόμο, Hideo Nishimura, που τον ανακάλυψε τον περασμένο Αύγουστο θα περάσει σε απόσταση 125 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 400 χρόνια, καθώς, όπως σημειώνεται, ο συγκεκριμένος κομήτης ολοκληρώνει μία τροχιά κάθε 430 με 440 χρόνια περίπου.

«Θα χρειαστείτε ένα καλό ζευγάρι κιάλια για να τον διακρίνετε και θα πρέπει επίσης να ξέρετε πού να κοιτάξετε», εξήγησε ο Paul Chodas, διευθυντής του Κέντρου Μελετών Κοντινών στη Γη Αντικειμένων της NASAΟ κομήτης θα γίνεται όλο και πιο φωτεινός καθώς θα πλησιάζει τον Ήλιο και θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο του στο άστρο μας στις 17 Σεπτεμβρίου, πριν φύγει από το ηλιακό σύστημα.

Για να τον εντοπίσετε από το βόρειο ημισφαίριο, θα πρέπει να κοιτάξετε τον βορειοανατολικό ορίζοντα περίπου μιάμιση ώρα πριν από την αυγή.

Εφόσον επιβιώσει από το ταξίδι του πέρα από τον Ήλιο, ο κομήτης θα είναι ορατός στο νότιο ημισφαίριο μέχρι το τέλος του μήνα. Την τελευταία φορά που πέρασε από τη Γη ο συγκεκριμένος κομήτης, ήταν πριν από περίπου 430 χρόνια– περίπου μία ή δύο δεκαετίες πριν ο Γαλιλαίος εφεύρει το τηλεσκόπιο.