Βρετανία: Κλείνουν όλα τα καταστήματα της αλυσίδας Wilko μέχρι τον Οκτώβριο – Απολύονται 9.100 εργαζόμενοι

Βρετανία: Κλείνουν όλα τα καταστήματα της αλυσίδας Wilko μέχρι τον Οκτώβριο – Απολύονται 9.100 εργαζόμενοι

Η επιχείρηση είχε ξεκινήσει από το 1930

Οι διαχειριστές της βρετανικής αλυσίδας λιανικού εμπορίου οικιακών ειδών Wilko σχεδιάζουν να κλείσουν όλα τα καταστήματά της, κάτι που σημαίνει ότι θα απολυθούν άλλοι 9.100 εργαζόμενοι.

Η διαχειρίστρια εταιρεία PwC ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα θα κλείσουν στις αρχές Οκτωβρίου. «Παρά τις εντατικές προσπάθειες, έγινε σαφές ότι δεν μπορεί να διασωθεί κανένα τμήμα των επιχειρήσεων της Wilko», πρόσθεσε.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με πιθανούς αγοραστές των διαφόρων τμημάτων της επιχείρησης και αισιοδοξούμε ότι θα ολοκληρώσουμε τις αγοραπωλησίες εντός των επομένων ημερών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η βρετανική αλυσίδα τέθηκε σε επιτροπεία τον Αύγουστο, μια μορφή προστασίας από τους πιστωτές της. Η εταιρεία λιανικής, η οποία πουλάει τα πάντα, από σιδηρικά μέχρι προϊόντα καθαρισμού και παιχνίδια, διαθέτει περίπου 400 καταστήματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και έχει ετήσιο τζίρο 1,2 δισεκ. στερλινών, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε το 1930 από ένα και μόνο κατάστημα στο Λέστερ της κεντρικής Αγγλίας, είναι το πρώτο μείζον θύμα του λιανεμπορίου εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η βρετανική οικονομία, η οποία από το Δεκέμβριο του 2021 έχει πληγεί από 14 διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων.