Ισπανία: Βρέθηκαν τα πτώματα δύο ανδρών που αγνοούνταν εξαιτίας των πλημμυρών

Ισπανία: Βρέθηκαν τα πτώματα δύο ανδρών που αγνοούνταν εξαιτίας των πλημμυρών

Σε αγροτική περιοχή δυτικά της Μαδρίτης

Αστυνομικοί και διασώστες βρήκαν τα πτώματα δύο ανδρών που αγνοούνταν σε αγροτική περιοχή δυτικά της Μαδρίτης μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την κεντρική Ισπανία στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όπως δήλωσαν σήμερα οι αρχές.

Οι υπηρεσίες διάσωσης εντόπισαν τα πτώματα κοντά στην πόλη Άλντεα ντε Φρέσνο όπου ο ποταμός Αλμπέρτσε υπερχείλισε την Κυριακή.

Ο Χοσέ Μανουέλ Αγουάδο, 83 ετών, παρασύρθηκε από τα ισχυρά ρεύματα κοντά στο σπίτι του στη Βιγιαμάντα, ενώ ένας μεσήλικας ονόματι Μανουέλ Λόπεθ αγνοείτο αφού το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με την οικογένειά του έπεσε στον ποταμό το βράδυ της Κυριακής.

Η σύζυγος και η κόρη του Λόπεθ διασώθηκαν το ίδιο βράδυ ενώ ο 10χρονος, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, γιος του βρέθηκε ζωντανός αφού πέρασε τη νύχτα πιασμένος από ένα δέντρο, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η σύζυγός του, που λέγεται Μόνικα Ναβάρο όπως ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook, ευχαρίστησε τις υπηρεσίες διάσωσης που διέσωσαν την ίδια και τα δύο παιδιά της, λέγοντας πως αυτό βοήθησε ώστε "η ραγισμένη καρδιά μου ν' αρχίσει και πάλι να χτυπά".

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν καταρρακτώδεις βροχές σάρωσαν μεγάλες περιοχές της Ισπανίας την Κυριακή και τη Δευτέρα. Τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστησαν οι επαρχίες του Τολέδο, όπου μία γυναίκα παραμένει αγνοούμενη, και της Μαδρίτης.

Φωτογραφία αρχείου