Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από νέους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από νέους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Η επίθεση έγινε στην Οντραντοκαμιάνκα

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα από ρωσικά πλήγματα και βομβαρδισμούς με στόχο πόλεις και χωριά στην Ουκρανία, όπως ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές.

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από βόμβα που έριξε αεροπλάνο στην Οντραντοκαμιάνκα, στη νότια περιφέρεια Χερσώνα, ανέφερε στην εφαρμογή Telegram ο υπουργός Εσωτερικών, Ίγκορ Κλιμένκο.

Η κοινότητα αυτή βρίσκεται απέναντι από τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην άλλη όχθη του Δνείπερου.

Στο Κρίβι Ριχ, γενέτειρα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο νότιο τμήμα της χώρας, βομβαρδισμός έπληξε αστυνομικό τμήμα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και 44 να τραυματιστούν, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης. Τρεις από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με την ουκρανική αστυνομία, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και εννέα συνάδελφοί του περιλαμβάνονται μεταξύ των τραυματιών.

Η Ρωσία βομβαρδίζει σχεδόν κάθε νύχτα ουκρανικές πόλεις.

Στη βόρεια Ουκρανία, μια συνοικία κατοικιών της πόλης Σούμι επλήγη. Περίπου είκοσι κτίρια υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν από τα συντρίμμια.

Ανατολικότερα στη Ζαπορίζια, ένας άνδρας τραυματίστηκε από ρωσικό πλήγμα την αυγή, σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, Γιούρι Μαλάτσκο, υπογραμμίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Εκτός από αυτούς τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς που μπορεί να θέτουν στο στόχαστρο καθημερινή όλη την περιοχή, οι ουκρανικές στρατιωτικές αρχές καταμέτρησαν κοντά στο μέτωπο, 29 κοινότητες υπό ρωσικά πυρά τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον μία γυναίκα.

Η περιφέρεια αυτή που κατέχεται εν μέρει από τον ρωσικό στρατό είναι το θέατρο της κύριας ουκρανικής αντεπίθεσης στη νότια Ουκρανία που έχει σκοπό να διασπάσει τις ρωσικές γραμμές άμυνας.