Πλατεία «Beastie Boys» αποκτά η Νέα Υόρκη

Πλατεία «Beastie Boys» αποκτά η Νέα Υόρκη

Γιατί επελέγη η διασταύρωση των οδών Λάντλοου και Ρίβινγκτον

Στις 9 Σεπτεμβρίου, οι αρχές της Νέας Υόρκης θα μετονομάσουν επίσημα τη διασταύρωση των οδών Λάντλοου και Ρίβινγκτον σε Πλατεία «Beastie Boys» προς τιμήν του συγκροτήματος της χιπ-χοπ.

Τα εν ζωή μέλη, Ντάιαμοντ (Mike D) και Άνταμ Χόροβιτς (Ad-Rock) θα παραστούν στην τελετή. Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν έναν ειδικό πρόγραμμα από τους DJ Jon Bless HiFi System.

Επιπλέον, η ταινία του Spike Jonze Beastie Boys Story θα προβάλλεται στο IFC Centre στο Γκρίνουιτς Βίλατζ όλο το Σαββατοκύριακο και το SiriusXM εγκαινιάζει έναν αποκλειστικό ραδιοφωνικό σταθμό για τους Beastie Boys από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Η διασταύρωση των Λάντλοου και Ρίβινγκτον απεικονίζεται στο εξώφυλλο του άλμπουμ των Beastie Boys το 1989, «Paul's Boutique», αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μετά το θάνατο του Άνταμ Γιοκ (Adam "MCA" Yauch) το 2012, οι θαυμαστές ξεκίνησαν καμπάνια για τη μετονομασία της διασταύρωσης προς τιμήν του συγκροτήματος. Τον περασμένο Ιούλιο, η πρωτοβουλία έλαβε τελικά έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης.

Ο Γιοκ είχε ιδρύσει το συγκρότημα μαζί με τους Μάικ Ντάιαμοντ και Άνταμ Χόροβιτς. Οι Beastie Boys, εβραϊκής καταγωγής από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης κατάφεραν να εδραιωθούν σε ένα μουσικό είδος στο οποίο κυριαρχούσαν Αφρο-Αμερικανοί καλλιτέχνες.