Βρετανία: Η αστυνομία αναζητά έναν πρώην στρατιώτη κατηγορούμενο για τρομοκρατία, που δραπέτευσε

Βρετανία: Η αστυνομία αναζητά έναν πρώην στρατιώτη κατηγορούμενο για τρομοκρατία, που δραπέτευσε

Κατάφερε να φύγει από φυλακή του Λονδίνου

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η βρετανική αστυνομία για να εντοπίσει έναν πρώην στρατιώτη, ύποπτο για τρομοκρατικές ενέργειες, ο οποίος δραπέτευσε σήμερα από φυλακή του Λονδίνου.

Ο Ντάνιελ Άμπεντ Χαλίφι, 21 ετών, ο οποίος ήταν υπόδικος για τρομοκρατία και για παράβαση του Νόμου περί Κρατικών Απορρήτων, πιστεύεται ότι δραπέτευσε από τη φυλακή του Γουάντσγουορθ γύρω στις 8 το πρωί, τοπική ώρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, που επικαλείται μια πηγή από τη φυλακή, βγήκε από την κουζίνα και κρύφτηκε στο κάτω μέρος ενός ημιφορτηγού που έκανε παραδόσεις στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Η αστυνομία προειδοποίησε τους πολίτες να μην πλησιάζουν τον Χαλίφι, ο οποίος έχει ύψος 1,88 και φορούσε λευκό μπλουζάκι, ερυθρόλευκο, καρώ παντελόνι και καφέ μποτάκια.

Ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής της αστυνομίας του Λονδίνου, Ντομινίκ Μέρφι, είπε ότι μια ομάδα αξιωματικών έχει αναλάβει τις «εκτεταμένες και κατεπείγουσες» έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Χαλίφι «το συντομότερο δυνατόν».

«Θέλω επίσης να καθησυχάσω το κοινό ότι δεν έχουμε κάποια πληροφορία, ούτε κάποιον λόγο να πιστεύουμε ότι ο Χαλίφι συνιστά κίνδυνο για τους πολίτες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Χαλίφι κατηγορήθηκε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στον βρετανικό στρατό επιχείρησε να συγκεντρώσει πληροφορίες «που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες σε ένα άτομο το οποίο θα διέπραττε ή θα σχεδίαζε μια τρομοκρατική ενέργεια». Φέρεται επίσης να έκανε φάρσα για βόμβα, τοποθετώντας τρία κουτάκια με σύρματα πάνω σε ένα γραφείο, «με πρόθεση να κάνει κάποιο άλλο άτομο να πιστέψει ότι το αντικείμενο αυτό επρόκειτο να εκραγεί ή να αναφλεγεί».