Ισπανία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τρεις αγνοούμενους μετά τις φονικές πλημμύρες

Ισπανία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τρεις αγνοούμενους μετά τις φονικές πλημμύρες

Η καταρρακτώδης βροχόπτωση έπληξε μεγάλες περιοχές

Η αστυνομία και οι υπηρεσίες διάσωσης συνεχίζουν σήμερα τις έρευνες για τρεις ανθρώπους που αγνοούνται μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την κεντρική Ισπανία, ενώ επανήλθε η κυκλοφορία στο σιδηροδρομικό δίκτυο στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η καταρρακτώδης βροχόπτωση που έπληξε μεγάλες περιοχές της Ισπανίας την Κυριακή και χθες Δευτέρα, οδήγησε στον θάνατο τριών ανθρώπων και σε χάος στις μεταφορές, πλημμυρίζοντας δρόμους, συρμούς του μετρό και σιδηροδρομικές γραμμές. Οι μεγαλύτερες ζημιές σημειώθηκαν στις επαρχίες του Τολέδο και της Μαδρίτης στο κέντρο της χώρας.

Οι τοπικές αρχές, το σώμα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του στρατού, πυροσβέστες και αστυνομικοί εργάζονται για να «διασφαλίσουν τη σταθερότητα ενός συστήματος υδροδότησης σε πάνω από 270.000 ανθρώπους στα νότια της Μαδρίτης και του Τολέδο», δήλωσε σε δημοσιογράφους η υπουργός Περιβάλλοντος Τερέζα Ριμπέρα από την περιοχή Αλδέα δελ Φρέσνο, νοτιοδυτικά της Μαδρίτης, η οποία καταστράφηκε από την υπερχείλιση του ποταμού Αλμπέρτσε, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες εξακολουθούν αναζητούν έναν άνδρα, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον γιο του στο αυτοκίνητό τους που παρασύρθηκε στον ποταμό. Το 10χρονο παιδί σώθηκε, αφού κατάφερε να σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο.

Οι άλλοι δύο αγνοούμενοι, στην επαρχία Τολέδο, είναι μια 54χρονη γυναίκα το όχημα της οποίας παρασύρθηκε ενώ οδηγούσε σε πλημμυρισμένο δρόμο και ένας 83χρονος που παρασύρθηκε από χείμαρρο λάσπης στη Βιγιαμάντα, δυτικά της Μαδρίτης.

Ο διευθυντής σιδηροδρομικών υποδομών Adif τόνισε ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας μεταξύ της Μαδρίτης και της νότιας περιοχής της Ανδαλουσίας επανήλθε το πρωί της Δευτέρας μετά από επισκευές που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας στις ζημιές που προκλήθηκαν από την καταιγίδα.

Η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Μαδρίτης και Τολέδο, 70 χιλιόμετρα νότια, παραμένει κλειστή.

Φωτογραφία αρχείου