Λαβρόφ: Θα κάνουμε την Τουρκία κόμβο διανομής φυσικού αερίου

Λαβρόφ: Θα κάνουμε την Τουρκία κόμβο διανομής φυσικού αερίου

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ συζήτησε με τον Τούρκο ομόλογό του την προμήθεια 1 εκατ. τόνων ρωσικών σιτηρών στην Τουρκία σε μειωμένη τιμή

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στη Μόσχα, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, την «αναβίωση» της συμφωνίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και μια πρόταση της Μόσχας για μια εναλλακτική λύση.

Αναφέροντας ότι συζήτησε την κατάσταση στην Ουκρανία με τον Χακάν Φιντάν, ο Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε, ότι εξήγησε την «αδυναμία» προώθησης της φόρμουλας ειρήνης, που προωθεί ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε, ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας κόμβου διανομής φυσικού αερίου στη χώρα.

Ο Λαβρόφ ανέφερε επίσης, ότι με τον Χακάν Φιντάν συζήτησαν την προμήθεια 1 εκατ. τόνων ρωσικών σιτηρών στην Τουρκία σε μειωμένη τιμή αναφέρει το Anadolu. «Το έργο μας για την Πρωτοβουλία για τα Σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας να συνεχιστεί καθώς αυτή η συμφωνία είναι σημαντική για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, την ειρήνη της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.