Μυστήριο με νεκρό αγόρι που βρέθηκε τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο στο βυθό του Δούναβη

Μυστήριο με νεκρό αγόρι που βρέθηκε τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο στο βυθό του Δούναβη

Η αστυνομία της Γερμανίας δεν μπόρεσε να ταυτοποιήσει το παιδί και η Interpol εξέδωσε χθες «Μαύρη ειδοποίηση»

Το σκίτσο ενός μικρού αγοριού το οποίο βρέθηκε τον Μάιο του 2022 νεκρό στον βυθό του Δούναβη στη Γερμανία, έδωσε στη δημοσιότητα η Interpol, αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση.

Το νεκρό αγόρι βρέθηκε τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Η Interpol δήλωσε, ότι δεν είναι γνωστό πόσο καιρό βρισκόταν στο νερό η σορός του παιδιού, όταν βρέθηκε στις 19 Μαΐου 2022, κοντά στο Grossmehring στη νοτιοανατολική Γερμανία. Το άτυχο παιδί είχε ύψος περίπου 110 εκατοστά, ζύγιζε 15 κιλά και είχε καστανά μαλλιά.

Η αστυνομία της Γερμανίας, παρά τις εντατικές έρευνες, δεν μπόρεσε να ταυτοποιήσει το μικρό παιδί και η Interpol εξέδωσε τελικά χθες «Μαύρη ειδοποίηση» («Black Notice») σε μια προσπάθεια να συλλεχθούν περισσότερες πληροφορίες. Το αγόρι, που εκτιμάται ότι ήταν 5 ή 6 ετών, βρέθηκε τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Στη δημοσιότητα δόθηκε μια τρισδιάστατη αναπαράσταση, του πώς πιστεύεται ότι έμοιαζε το αγόρι στα τέλη του περασμένου έτους. Οι αρχές πιστεύουν, ότι το παιδί πέρασε αρκετό καιρό εκτός Γερμανίας, γι’ αυτό και οι 195 χώρες-μέλη της Interpol ίσως μπορέσουν να ρίξουν φως στον θάνατό του.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα τηςInterpol, Γιούργκεν Στοκ, εξετάζεται αν «ήταν θύμα εμπορίας, απαγωγής ή βίας». «Κάποιος, κάπου, ξέρει κάτι για αυτό το αγόρι», ανέφερε στη δήλωσή του. «Το κοινό, ιδίως όσοι θυμούνται ένα αγνοούμενο παιδί, καλούνται να επικοινωνήσουν με τη γερμανική αστυνομία», ανέφερε η Interpol.