Ισπανία: Η Εισαγγελία ξεκινά διαδικασία κατά του Ρουβιάλες για σεξουαλική επίθεση

Ισπανία: Η Εισαγγελία ξεκινά διαδικασία κατά του Ρουβιάλες για σεξουαλική επίθεση

Προτείνει στην Ερμόσο να εμφανιστεί ως θύμα

Η Εισαγγελία του Εθνικού Δικαστηρίου της Ισπανίας ξεκίνησε προανακριτική διαδικασία για το φιλί που έδωσε στο στόμα ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουβιάλες, στην Τζένυ Ερμόσο, παίκτρια της ισπανικής ομάδας ποδοσφαίρου, για ορισμένα «γεγονότα που θα μπορούσαν να συνιστούν έγκλημα σεξουαλικής συμπεριφοράς και προσβολή».

Ομοίως, η Εθνική Εισαγγελία προτείνει στην παίκτρια να εμφανιστεί ως θύμα σεξουαλικής επίθεσης, «σε περίπτωση που επιθυμεί να επισημοποιήσει μια ρητή καταγγελία». «Συμφωνήθηκε να απευθυνθούμε στην και Τζένυ Ερμόσο, δίνοντάς της τη δυνατότητα εντός 15 ημερών να επικοινωνήσει με την Εισαγγελία του Εθνικού Δικαστηρίου, προκειμένου να την ενημερώσει για τα δικαιώματα της ως θύμα φερόμενου εγκλήματος σεξουαλικής κακοποίησης του άρθρου 178 του Ποινικού Κώδικα», εξηγούν.

Η Εισαγγελία υπενθυμίζει, ότι το άρθρο 191.1 του Ποινικού Κώδικα ορίζει, ότι «προκειμένου να κινηθούν τα εγκλήματα της επίθεσης, παρενόχλησης ή σεξουαλικής κακοποίησης, απαιτείται καταγγελία του παθόντος, του νόμιμου εκπροσώπου του ή καταγγελία από τον Εισαγγελέα που θα ενεργήσει σταθμίζοντας τα έννομα συμφέροντα».